Dolar 34,2271
%0.06
Euro 37,9259
%0.4
Altın 2.919,880
%-0.33
Bist-100 9.212,00
%-1.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Öğrencilerden, Güzelbahçe için kentsel tasarım projesi

Öğrencilerden, Güzelbahçe için kentsel tasarım projesi

Güzelbahçe Belediyesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü ile işbirliği yaptı. Güzelbahçe'nin geleceğiyle ilgili olarak “Özgün ve herkesi içeren Güzelbahçe için kentsel tasarım” projeleri hazırlattı. Akademik anlamda ilk kez yerel halk katılımlı kentsel tasarım çalışmaları, STK temsilcileri ve halkın katıldığı toplantıda tanıtıldı.

  • Ege Postası
  • 19.11.2013 - 10:13
İZMİR-Güzelbahçe Belediyesi ile İYTE işbirliği yaparak kentin Yalı, Atatürk ve Yelki Mahallelerinde yapılacak somut projeler için tasarım çalışmaları hazırlandı. İYTE'nin Mimarlık ve Şehir Planlama bölümlerinin son sınıflarında okuyan 80 öğrencinin 16 grup halinde yaptığı çalışmalar, Güzelbahçe Belediye Düğün Salonu'nda Belediye Başkanı Mustafa İnce, meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve halkın katıldığı bir toplantı ile analiz edilerek tanıtıldı.
Öğretim üyeleri Yard. Doç. Dr. Koray Velibeyoğlu, Yard. Doç.Dr. Ela Çil ve Yard. Doç. Dr. Fatma Şenol'un yönetimindeki 80 öğrenci Güzelbahçe'nin üç mahallesinde 14 hafta boyunca çalışma yaptı.
Yapılan tasarım projelerinin birbirinden ilginç ve değerli olduğunu belirten Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Belediye bünyesinde, mimarımız, mühendisimiz ve şehir plancılarım var. Onlar olaylara profesyonelce yaklışıyor, bürokratik bakıyor. Sizlerin çalışmaları amatör olsada ben hırslı ve çok istekli buluyorum. Gerçekçi ve uygulanabilir projeler ortaya çıkarabilirsiniz. Hepinize Güzelbahçe'nin geleceği için yaptığınız bu projeler nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan İnce, uygulanabilir başarılı projelerin ödüllendirileceğini söyledi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.