Dolar 34,1710
%0.1
Euro 38,1563
%-0.23
Altın 2.914,580
%-0.64
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Oktay Ekşi Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı'na 4 bin lira tazminat ödeyecek

Oktay Ekşi Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı'na 4 bin lira tazminat ödeyecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Hürriyet gazetesi yazarı Oktay Ekşi'ye açtığı tazminat davasında mahkemenin Ekşi'yi 4 bin lira tazminat ödemeye mahkum ettiğini ve kararın Yargıtay tarafından onandığını açıkladı. Hürriyet...

  • Ege Postası
  • 26.04.2013 - 14:09
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Hürriyet gazetesi yazarı Oktay Ekşi'ye açtığı tazminat davasında mahkemenin Ekşi'yi 4 bin lira tazminat ödemeye mahkum ettiğini ve kararın Yargıtay tarafından onandığını açıkladı.

Hürriyet gazetesindeki köşesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da ismini yazarak ‘Analarını da satarlar’ yazısını kaleme alan Oktay Ekşi aleyhine açılan dava sonuçlandı. Ekşi, 4 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi. Kararı Kayseri’de değerlendiren Bakan Yıldız, yazı nedeniyle Başbakan Erdoğan, Orman ve Çevre Bakanı Veysel Eroğlu ve kendisinin mahkeme yoluna başvurduklarını söyledi. “Annelerimize olan hakaretin cezasız kalmamasını istemedik” diyen Yıldız, Ekşi aleyhine verilen 4 bin liralık tazminat kararının Yargıtay tarafından da onandığını açıkladı. Bakan Yıldız, “Yargıtay bizi haklı buldu. Alınan 4 bin TL’yi Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki eğitimlerini tamamlamayan ve o fırsatı bulamayan annelerin istifade etmesi için Aile ve Sosyal Yardım Bakanlığı'na vereceğiz. Böylece toplumumuzda annelerin gerçek yerinin cennetin onların ayakları altında olduğunu bilen bir yapıyla beraber hakarete uğramadan herhangi bir incinmeye uğramadan yükselen bir değer olarak her birimizin annesinin kutsal her birimizin annesinin buradaki gençleri yetiştiren bir yapı olduğunu bilmemiz lazım. Şunu da söylemem lazım ki çözüm süreci içerisindeki oradaki 1-5 annemizin okuma- yazma öğrenmesiyle alakalı bu para kullanılabilecekse mütevazide olsa sonuçta bir fayda doğurduğuna inanıyorum.” diye konuştu. Oktay Ekşi’nin de pişmanlık duyduğu kanaatinde olduğunu belirten Yıldız, “Bunu da münevver birisi olarak beyan edecektir.” dedi.

O dönem Basın Konseyi'nin de başkanı olan Oktay Ekşi, Hürriyet Gazetesi'nin 28.10.2010 tarihli nüshasında "Az demişiz" adlı köşesinde, "İkizdere vadisinde hidroelektrik santral kurmak için baraj inşa edilmesine karşı çıkarak, 'şimdi analarını bile satan o zihniyetlerin marifetlerini görüyorsunuz" gibi bir ifade kullanmıştı. Bu yazısından sonra Hürriyet Gazetesi'nde ve Basın Konseyi'nden ayrılmak zorunda kalan Ekşi hakkında Başbakan Erdoğan, bakanlar ve parti yetkilileri dava açmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.