Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Oktay Usta pilav dağıtırken polis müdahalesi geldi

Oktay Usta pilav dağıtırken polis müdahalesi geldi

Samanyolu TV'de yemek programı yapan Oktay Usta, Koza İpek Grubu'na kayyum atanması sonrasında bu sabah yaşanan olayların ardından kanal binası önüne gelerek destek vermek istedi.

  • Ege Postası
  • 28.10.2015 - 16:30
Bugünkü programını Kanaltürk ve Bugün TV önünde gerçekleştiren Oktay Usta adıyla tanınan Oktay Aymelek, vatandaşlara pilav dağıtmak istedi. Ancak bu girişim polis tarafından engellendi.

Polisin sert müdahalesi sonrasında Samanyolu TV muhabiri yere düştü ve ayağında kırık olma ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi. Oktay Usta ise müdahaleden etkilenmedi.

OKTAY USTA KONUŞTU
"Demokrasi pilavı dağıtmak için buraya geldik. Televizyoncular yalnız bırakmadılar sağ olsunlar. Sonrasında halkımıza dağıtmaya başladık ama beş dakika sonra polis geldi. Zor kullandılar.

Bayağı bir arbede yaşandı burada. Kameraları kırdılar. Saldırdılar. Bir tane muhabir arkadaşımı sıkıştırdılar. Bacağı kırıldı. Ambulans gelmedi. Çağırdık diyorlar ama yarım saat oldu gelmedi. İstanbul’un göbeğinde ambulans gelmedi. Neden oldu bilmiyoruz. Sadece alanı terk edin dediler.
Demokrasi pilavımızı dağıtmaya başladığımızdan bir süre sonra polis “alanı boşaltın” diyerek müdahale etti. 'Pilavımızı dağıtıp ayrılalım' dedik ama kabul etmediler ve müdahale ettiler."


Polisler Bugün TV ve Kanaltürk yayınını durduruyor

Bugün TV binasına 30 kadar sivil polisin girdiği belirtiliyor. Aynı esnada bina dışında da da bir arbede yaşandı. Ardından sivil polisler BUGÜN TV ve KANALTÜRK yayınına müdahale için uplink odasına doğru yöneldi.

Bugün TV binasına 30 kadar sivil polisin girdiği, aynı esnada bina dışında da bir arbede yaşandığı belirtildi. Bugün TV kanalına ait twitter hesabından "İpek Medya'ya 30'a yakın sivil polis girdi!" ve "Çok sayıda sivil polis içeride ve dişarida konuşlandı! Müdahale olabilir..." mesajları paylaşıldı. 

Ardından sivil polisler BUGÜN TV ve KANALTÜRK yayınına müdahale için uplink odasına yöneldi. Haber merkezine ve uplink odasına polislerin girdiği görüldü.
Koza İpek Holding bünyesinde yayın yapan medya kuruluşlarına atanan kayyumlar, Bugün TV ve Kanaltürk binasına bu sabah binaya gelmiş, medya çalışanlarının polis zoruyla uzaklaştırılmasının ardından binaya girebilmişti.
Yayını durdurulmak istenen televizyon ve gazetelerin bulunduğu bina önüne destek için gelen vatandaşlara ve olayları izleyen gazetecilere de biber gazı ve tazyikli suyla müdahale eden polis, giriş kapısını itfaiye ekiplerinin yardımı ile kırarak binaya girmişti.
Daha sonra medya kuruluşlarına atanan kayyumlar, polislerin eşliğinde binaya girerek yönetim katına çıktı ve şirket avukatlarıyla toplantı odasına geçti.
Tüm bunlar olurken Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros, kanalın reji odasından yayınını sürdürdü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.