Dolar 34,2221
%0.05
Euro 37,9319
%0.42
Altın 2.920,360
%-0.31
Bist-100 9.212,00
%-1.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Okulu basan kızgın veli, koridorda bıçakla öğretmeni kovaladı

Okulu basan kızgın veli, koridorda bıçakla öğretmeni kovaladı

İzmir’in Konak ilçesine bağlı Yenişehir semtindeki Barbaros Hayrettin İlkokulu'nda öğretmene şiddet son anda önlendi. Öğretmenin isteğiyle çocuğunun sınıfının değiştirilmesine tepki gösteren veli M.A.K., tartıştığı öğretmen...

  • Ege Postası
  • 30.04.2013 - 14:56
İzmir’in Konak ilçesine bağlı Yenişehir semtindeki Barbaros Hayrettin İlkokulu'nda öğretmene şiddet son anda önlendi. Öğretmenin isteğiyle çocuğunun sınıfının değiştirilmesine tepki gösteren veli M.A.K., tartıştığı öğretmen Ç.K.'yi darp etmeye çalıştı. Okul müdürü Tuncay Şahin’in araya girmesine rağmen sakinleşmeyen veli, daha sonra okul koridorunda öğretmeni bıçakla kovaladı. Okulun güvenlik kameralarına takılan görüntü sonrası mağdur öğretmen, meslektaşları tarafından öğretmenler odasında koruma altına alındı. Öfkeli veli ise eşiyle birlikte okuldan uzaklaştı. Durumu protesto eden öğretmenler, iki ders sınıflara girmedi. Öğrenci ve velileri ise alkışlarla protestoya destek verdi.

        Güvenlik kameralarını ve şiddet olaylarıyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunan sendikalar, okul önünde basın açıklaması yaptı. Öğretmenliğin son dönemlerde itibarsızlaştırıldığını aktaran Türk Eğitim Sen İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Adnan Sarısayın, bu konuda hükümete ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın sorumlu olduğunu iddia etti. Velilere seslenen Sarısayın, öğretmenlere sahip çıkmalarını isterken bu isteğin aslında kendi çocuklarına sahip çıkmak manasına geldiğini kaydetti.

        Öğretmenlik mesleğinin kutsal olduğunu ve Hz. Ali’nin bu konuda 'Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum' dediğini hatırlatan Eğitim-Bir-Sen İzmir İl Başkan Yardımcısı Ali Musa Bina ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan öğretmenlere sahip çıkan açıklamalar yapmasını istedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.