Dolar 34,1541
%0.05
Euro 38,2818
%0.1
Altın 2.934,480
%0.04
Bist-100 9.735,00
%-0.96

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Olmayan mozaiğin tabelası turisti yanıltıyor

Olmayan mozaiğin tabelası turisti yanıltıyor

Mersin’in Silifke ilçesinde mozaik tabelalarını takip ederek ilerleyen turistler, pis bir yerle karşılaşıyor.            Camikebir Mahallesi'nde 2009 yılının Mayıs ayında literatürde...

  • Ege Postası
  • 18.07.2013 - 13:54
Mersin’in Silifke ilçesinde mozaik tabelalarını takip ederek ilerleyen turistler, pis bir yerle karşılaşıyor.

            Camikebir Mahallesi'nde 2009 yılının Mayıs ayında literatürde 'kayıp mozaikler' olarak söz edilen 2 adet mozaik taban bulundu. Söz konusu mozaikler, kurtarma kazısı ile gün yüzüne çıkarılıp Silifke Müzesi'ne kaldırıldı. Mozaik alanını gösteren yön levhaları ise Silifke'deki mevcudiyetini koruyor. Yerli ve yabancı turistler, Camikebir Mahallesi Kilise Yeri mevkii olarak bilinen alana ulaşmak için Silifke Taşköprü mevkiinden başlayarak yön levhalarını takip ediyor. Turistler, vardıkları mozaik alanında şok eden bir manzara ile karşılaşıyor.

        Mozaiğin kaldırıldığı alanın 3 yıldır kendi haline terk edilmiş durumda durduğunu belirten mahalle sakinleri, çalı ve otların içinde kalan bu alanı yakarak temizlemek istediklerini ama suç işleme korkusuyla bir işlem yapmadıklarını söyledi. Mahalle halkı, "Zaman zaman turistler buraya geliyor. Bakıyorlar ki pislik içinde çekip gidiyorlar. Gitmeden de fotoğraf çekiyorlar. Yetkililerin yön levhalarını hala burada neden durdurduğuna bir anlam veremiyoruz. Üstelik mozaik alanı denilen yer çöp içinde ve belediyenin çöp aracı mahalle arasına yolun darlığı nedeniyle giremiyor.” diye konuştu.







Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.