Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ölüye saygı için insan olmanız yeterli

Ölüye saygı için insan olmanız yeterli

İzmir'de Gürçeşme Mezarlığı gömüye kapanınca 1934 yılında satın alınan alanda tesis edilen Altındağ'daki Kokluca Mezarlığı'nda kırılan mezar taşları, mezarın üzerine atılan mermer ve testi parçaları görenlere "Ölüye saygı için insan olmanız yeterli" dedirtti. Yer: Gürçeşme Mezarlığı

  • Ege Postası
  • 28.08.2017 - 11:26

İzmir'in tarihi Kokluca Mezarlığı, bu dünyada pek çok iyilik ve güzellik bırakarak geçmiş yüzlerce insanı bağrında saklıyor. İzmir'in eski Valisi Kazım Dirik de  'efsane Belediye Başkanı' Behçet Uz da Türk klasik musikisi bestekarlarından Rakım Erkutlu da Mustafa Kemal Atatürk ile Latife Hanım'ın nikahını kıyan İzmir Müftüsü Rahmetullah Efendi de son yolculuklarını burada tamamladı. Ancak 2017 yılında mezarlıklar, kırılan mermerleri, parçalanan isimlikleri ve  sulukları ile insanoğlunun ölülere bile ne kadar hoyrat davrandığını gözler önüne serdi. İsimliklerde yazan doğum ve ölüm yılları, anne baba adlarıyla mezar taşları aynı zamanda tarihi bir dönemi yansıtsa da bu vandallık görenlere  "Ölüye saygı için insan olmanız yeterli" dedirtti.

RAHMETULLAH EFENDİ'NİN KABRİ YENİLENMİŞTİ

Kokluca Mezarlığı'nda kabri bulunan eski İzmir Müftüsü Rahmetullah Efendi'nin şubat ayında tahrip edilen mezarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hemen yenilenmiş, isimlikleri değiştirilmiş, yan duvarlarındaki mermerler onarılmış ve mezarlık temizlenmişti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.