Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
On yedisi öğretmen 28 kişi, sahte mesleki belge düzenlemekten gözaltında

On yedisi öğretmen 28 kişi, sahte mesleki belge düzenlemekten gözaltında

Antalya polisi, 19 ilde suç örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda, aralarında bir milli eğitim şube müdürü, 12'si MEB'e bağlı öğretmen, 5'i özel kurs öğretmeni olan 28 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların, özel bir kursta kursiyerleri...

  • Ege Postası
  • 25.09.2013 - 12:16
Antalya polisi, 19 ilde suç örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda, aralarında bir milli eğitim şube müdürü, 12'si MEB'e bağlı öğretmen, 5'i özel kurs öğretmeni olan 28 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların, özel bir kursta kursiyerleri derslere ve sınavlara girmediği halde girmiş gibi gösterdiği, mesleki belge verdiği iddia ediliyor.

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, bir yıl önce takibe aldığı özel bir mesleki eğitim kursuna operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında, Antalya ve ilçeleri başta olmak üzere 19 ilde 60’dan fazla kişi gözaltına alındı. Bazı zanlıların ifadeleri alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Örgüt lideri olduğu iddia edilen O.Ö. aralarında milli eğitim şube müdürü İ.K.’nin de bulunduğu Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı 12 öğretmen, 5 özel kurs öğretmeni ile birlikte 28 kişi emniyete getirilerek sorguya alındı. Gözaltına alınan zanlıların, polisin bir yıllık takibi süresince 60 ayrı olaya karıştıkları tespit edildi.

KURSA, SINAVA KATILMADAN ADRESE TESLİM BELGE

Zanlıların emniyette sorguları devam ederken, suç örgütünün de çalışma yöntemleri ortaya çıkmaya başladı. Zanlıların faaliyetini yürüttükleri özel mesleki eğitim kursuna eğitim almak için gelenlere kursa katılmadan belge vermeyi teklif ettikleri belirlendi. Zanlıların, kursiyerlere, ‘Kursa gelmene gerek yok. Sen bunları zaten biliyorsun. Çalıştığın için zor olur. Biz size belgeyi kursa gelmeden, sınava girmeden veririz.’ dedikleri iddia edildi. Ayrıca suç örgütünün kursa gelmeyen, sınava girmeyen kursiyerleri gelmiş ve girmiş gibi gösterdiği de belirlendi. Milli eğitim müdürlüğünde görevli şube müdürü İ.K.’nin de bu olaylara göz yumarak çıkar elde ettiği iddia edildi.

Zanlıların, kendilerini şehir dışından arayan müşterilerinin sadece kimlik bilgilerini aldıkları, kurs süresinin bitiminde de adreslerine belgelerini gönderdikleri öğrenildi. Kursu arayan bir kişinin bayan kuaförü belgesi almak için zanlılarla anlaştığı, ancak bayanın berberlik kursuna gitmiş gibi gösterildiği belirtildi. Yine, telefonla arayan ve kursa gelmeden asçılık belgesi almak isteyen bir kişiye de yanlışlıkla masörlük belgesi gönderdikleri ortaya çıktı.

Emniyette sorguları devam eden zanlılar, ‘çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, özel ve resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, görevi kötüye kullanmak’ suçlamalarıyla adliyeye sevk edilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.