Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Organ bağışı için Volkicar gösterisi

Organ bağışı için Volkicar gösterisi

İzmir'de, organ bağışına dikkat çekmek için, Konak Meydanı'nda 'Volkicar' yarış otomobilleriyle gösteri yapıldı.

  • Ege Postası
  • 07.11.2016 - 14:31

Etkinlikte konuşan İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu, "Türkiye'de yaklaşık 30 bin kişi, İzmir'de 3 bin 800 kişi organ bağışı bekliyor. Her gün 5 kişi organ bağışı beklerken hayatını kaybediyor. Ülke olarak organ nakli konusunda her türlü donanıma sahibiz. Ancak bağış konusunda yetersiz kalıyoruz" dedi.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nün 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında düzenlediği etkinlikler çerçevesinde Konak Meydanı'nda yarış otomobillerinin gösterisiyle organ bağışına dikkat çekildi. İzmir İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu'nun da katıldığı etkinlikte Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi Başkanı Ümit Ülkü ve oğlu Muhammet Ali Ülkü, Volkicar ile gösteri yaptı. İzmir Saat Kulesi etrafında oldukça hızlı şekilde tur atan baba-oğula bir sokak köpeğinin de eşlik etmesi renkli görüntüler oluşturdu. Meydan etrafında toplanan vatandaşlar gösteriyi ilgiyle izledi. Kendi etrafında dönen, meydanın etrafında drift yapan otomobilleri ilgiyle izleyen kalabalık, cep telefonlarıyla da görüntü aldı. Ümit Ülkü gösterinin ardından standa giderek organlarını bağışladı.

Etkinlikte konuşan İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu, "Organ bağışı logolarıyla giydirilmiş Volkicar araçları ile organ bağışına daha çok dikkat çekmek için buradayız. Türkiye'de yaklaşık 30 bin kişi, İzmir'de 3 bin 800 kişi organ bağışı bekliyor. Her gün 5 kişi organ bağışı beklerken hayatını kaybediyor. Biz ülke olarak organ nakli konusunda her türlü donanıma sahibiz. Ancak bağış konusunda yetersiz kalıyoruz. Aslında birçok hayat kurtarabiliriz. Diliyorum ki organ bağışı beklerken insanlar hayatını kaybetmesin. Öldükten sonra organlarımız toprak olmaktansa bir insanda yeniden filizlenen hayat olsun diyoruz" diye konuştu. 

İZMİR 4 YILDIR BİRİNCİ 
İzmir'in 4 yıldır organ bağışında birinci sırada olduğunu belirten İzzettinoğlu sözlerini şöyle sürdürü:

"İlimizde 30 bin bağışçı var. Sayıyı arttırmak için yıl boyunca etkinliklerimizi sürdürüyoruz. İnsanların en çok kaygılandığı konu inanç konusu. Müftülüğümüz ile sürekli bu konuyu işliyoruz. Bizim inancımızda ve geleneğimizde başkalarına el uzatmak var. Bizim ülkemizde bağışlara baktığımızda yüzde 75'i canlıdan oluyor. Canlıdan bağış, böbrek ve karaciğerde geçerli, onun için kadavradan bağış sayısını arttırmalıyız. Canlı olarak sevdiğimize organımızı bağışlayabiliyorsak öldükten sonra da bağışlayabiliriz."

ORGAN BAĞIŞLAYANA GÜVENLİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ
Oğlu Muhammet Ali Ülkü ile Volkicar gösterisini gerçekleştiren MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı Ümit Ülkü ise "3-9 Kasım organ bağışı haftasına İzmir Ülküpark ve MÜSİAD olarak katkı sağlamak, farkındalık yaratmak istedik. Burada organ bağışı yapan vatandaşlarımıza güvenli sürüş eğitimi hediye ediyoruz. Sporcu olduğumuz için, spor ve sağlıklı yaşamın bir arada olduğunu da vurgulamış oluyoruz. Herkesin organ bağışına destek olması ve hastalarımıza yardımcı olması için biz de yıl boyunca desteklerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.