Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pedallar 'iyilik' için çevrildi

Pedallar 'iyilik' için çevrildi

İzmir'in Çeşme ilçesinde, belediyenin katkılarıyla ilk kez düzenlenen amatör yol bisikleti müsabakası Veloturk Gran Fondo'da bisikletliler, "İyilik" için yarıştı.

  • Ege Postası
  • 07.11.2016 - 10:56

Kısa ve uzun parkurda 837 bisiklet sporcusunun ücret ödeyerek katıldığı Gran Fondo Çeşme Bisiklet Yarışları'nın tüm gelirleri, Türkiye genelinde ihtiyaç sahibi çocuklara bisiklet ulaştırmak için oluşturulan fona aktarılacağı bildirildi. Türkiye'de düzenlenen en yüksek katılımlı ve aynı zamanda Ege Sahillerinde gerçekleşen ilk Gran Fondo bisiklet yarışı olarak kayıtlara geçen mücadelede aralarında paralimpik sporcuların yer aldığı yerli, yabancı 86'sı kadın, 837 bisikletli farklı yaş kategorilerinde iyilik için pedal çevirdi.

Gran Fondo etkinliğinin ikinci gününde, 47 kilometre kısa parkur ve 100 kilometre uzun parkur yarışları, Çeşme'nin eşsiz manzarasında gerçekleştirildi. Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran'ında katıldığı saat 09.00'daki yarışın startı CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç tarafından verildi. 

YUNAN BİSİKLETÇİ BİRİNCİ OLDU
Çeşme ilçe merkezinden Alaçatı mahallesi Ilıca-Dörtyol Kavşağı'na kadar kısa ve uzun parkur bisiklet yarışçılarının birlikte gittiği yarışta, kısa parkur yarışçıları Çeşme yönüne dönerek finiş noktasına kadar çetin bir yarış sergiledi. 47 kilometrelik kısa parkura 54 kadın, 312 erkek sporcu katılırken, erkekler genel klasmanda, Yunanistan'ın Sakız Adası'ndan yarışa katılan Aristeidis Stavrianos birinci oldu. Kısa parkur erkekler genel klasmanda, ikinciliği Numan Koçak, üçüncülüğü ise Tarık Gül elde etti. Kadınlar Genel Klasman'da ise, Jessica Pigott birinci, Özge Seçkin ikinci, Kevser Önal üçüncü oldu.

100 kilometrelik uzun parkura 31 kadın 440 erkek katılırken, erkekler genel klasmanda ilk üç dereceye giren yarışçılar salise farkı ile belirlendi. Uzun parkurda Agit Salman birinci, Gökhan Aydın Uzuntaş ikinci, Murat Kör ise üçüncü olarak yarışı tamamladı. Uzun Parkur Kadınlar Genel Klasmanda Büşra Can Öznur birinci, Esin Yılmaz ikinci, Martine Nolan üçüncü oldu. Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Paralimpik Sporcu Özel Ödülü'nü ise Abdulkadir Özoğul'a verdi. Başkan Dalgıç, ödülleri dağıtırken tüm bisikletçileri 2017 yılındaki yarışlarda da Çeşme'de görmek istediklerini ifade etti. 

"BİSİKLET KULLANIMI, BİR ÜLKENİN REFAH DÜZEYİNİN BİR ÖLÇÜTÜDÜR"
Yarışların tamamlanmasının ardından düzenlenen ödül töreninde konuşan Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, "Bisiklet kullanımı, bir ülkenin refah düzeyinin bir ölçütüdür. Çoğunuz yurt dışına gitmişsinizdir. Orada insanlar işlerine bisikletle gidiyorlar. Bizlerin de bunu sağlaması gerekir. Umut ediyorum ki, bisikletin ve bisiklet sporunun tanıtımında, bugünkü etkinlik bir aşama olur" dedi.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Paralimpik Sporcu Özel Ödülü'nü ise Abdulkadir Özoğul'a verdi. 

"YARIŞI İYİ OKUDUM, BİRİNCİ OLDUM"
Uzun parkur yarışında, genel klasmanda birinci olan Agit Salman, yarışın ardından duygularını dile getirerek, "Çeşme, sezonun son Gran Fonda yarışı. Oldukça yoğun bir sezon geçirdim. Triatlon yarışlarına da katılmıştım. Sezonun son Gran Fondo yarışı olan Çeşme'ye katılmış olmak, benim için güzel bir fırsat oldu. Bu fırsatı değerlendirdim. Aslında yarışa antrenmansız katıldım, ama yarışı iyi okuduğum için birinci olmayı başardım. Güzel bir yarış oldu. Çeşme parkuru gerçekten çok güzeldi. Ancak Çeşme'nin ünlü rüzgarında yarıştık. Coğrafyaya söylenecek bir şey yok. Ama organizasyon oldukça başarılı oldu. Yol boyunca trafik önlemleri çok iyi alınmıştı. Motorlu hakemler, trafik ekiplerinin güvenlik önlemleri çok iyiydi" dedi.

VeloTürk Gran Fondo Çeşme, 2017'de Çeşme'de buluşma dilekleri ile sona erdi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.