Dolar 34,2348
%0.11
Euro 37,9352
%0.28
Altın 2.928,120
%0.16
Bist-100 9.013,00
%-3.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Orhangazi Üniversitesi misafir öğrencilere Türkçe öğretiyor

Orhangazi Üniversitesi misafir öğrencilere Türkçe öğretiyor

Bursa’nın tek vakıf üniversitesi konumundaki Orhangazi Üniversitesi, başka ülkelerden gelen misafir öğrencilere Türkçe öğretiyor. Üniversite bünyesinde bu yıl faaliyete başlayan Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER)'nde...

  • Ege Postası
  • 21.09.2013 - 10:24
Bursa’nın tek vakıf üniversitesi konumundaki Orhangazi Üniversitesi, başka ülkelerden gelen misafir öğrencilere Türkçe öğretiyor. Üniversite bünyesinde bu yıl faaliyete başlayan Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER)'nde Zambiya’dan Rusya’ya, Endonezya’dan Fas’a, Moritus’tan Kazakistan’a ve Malavi’ye kadar birçok ülkeden öğrencilere eğitim veriliyor.

Orhangazi Üniversitesi TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zeynep Sultan Köse, amaçlarını, “Geleceğin dünyasında insanlığın mutluluk ve barışına katkı sağlayacak Türk kültür ve medeniyetinin evrensel değerlerini Türk dili vasıtasıyla bütün dünyaya tanıtmak, bilgili, hoşgörülü ve insanlığın ortak değerlerine gönülden inanan bireyler yetişmesi.” olarak açıkladı. Köse, Türkçe öğrenmek amacıyla gelen öğrencilere en iyi şekilde öğretebilmek için çaba gösterdiklerini belirterek, “Türkçeyi günümüzde hakettiği konuma taşımak, modern dünya halklarının Türk dilini öğrenmesini, tanımasını ve sevmesini sağlamak için TÖMER'i kurduk. Dünyada en çok kullanılan yabancı diller arasında yedici sırada olan dilimiz Türkçeyi daha da ilerilere taşımak amacıyla TÖMER, şimdi öğrencilerini bekliyor.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.