Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ormanların sağlığını gözleyenler eğitime alındı

Ormanların sağlığını gözleyenler eğitime alındı

Orman Genel Müdürlüğü Orman Zararlılarıyla Mücadele Daire Başkanlığı’nın, orman ekosisteminin izlenmesi programı kapsamında düzenlediği eğitim Uludağ’da başladı.    ‘Taç Durumu ve Hasar Etmenleri Görsel Değerlendirmesi...

  • Ege Postası
  • 25.06.2013 - 09:14
Orman Genel Müdürlüğü Orman Zararlılarıyla Mücadele Daire Başkanlığı’nın, orman ekosisteminin izlenmesi programı kapsamında düzenlediği eğitim Uludağ’da başladı.

    ‘Taç Durumu ve Hasar Etmenleri Görsel Değerlendirmesi Kalibrasyon Eğitimi’ne, Araştırma Enstitüleri ve Orman Bölge Müdürlüklerinden 60 teknik personel katıldı. Orman Zararlılarıyla Mücadele Dairesi Başkan Yardımcısı Hakan Ragıpoğlu, 41 ülkede devam eden orman ekosisteminin izlenmesi programına ülkemizin 2007’den itibaren dahil olduğunu, izlemelere 2008 yılından itibaren başlandığını söyledi. Ekosistemi korumanın önemini verdiği örnekler ile anlatan Ragıpoğlu, “Biyolojik çeşitliliği korumak, devamını sağlamak bizim en temel görevimiz.” dedi.

    Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun ise Bursa’nın tarih, tarım, termal, turizm, sanayi, su ve orman yönlerine dikkat çekti. Orman Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği eğitime ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

    Şube Müdürü Sıtkı Öztürk de sahada seçilecek ağaçlar üzerinde zarar etmenlerinin formlara doldurulması, karaçam, meşe, kayın örnek sahalarında kayıp oranlarının tespit ve değerlendirmelerinin yapıldığını, çalışmanın istatistiksel değerlendirilme ile son bulacağını kaydetti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.