Dolar 34,1808
%0.13
Euro 38,2233
%-0.06
Altın 2.936,950
%0.12
Bist-100 9.829,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Otizmin Farkındalık Ayı’nda Menemen farkı

‘Otizmin Farkındalık Ayı’nda Menemen farkı

Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Ayı” olarak belirlenen Nisan’da otistik çocukları aileleri ve öğretmenleri ile birlikte piknikte buluşturan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizmli bireylerin yaşam kalitelerini yükseltmek adına her türlü desteği sağlamaya devam edeceklerini açıkladı.

  • Ege Postası
  • 09.04.2013 - 10:08
İZMİR - Gediz Nehri’nin kenarında bulunan Emiralem Regülatörü’nde gerçekleşen ve oldukça eğlenceli geçen piknik etkinliğine; Emiralem Sabahat Akşıray Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ve İş Eğitim Merkezi ile Menemen’deki ilköğretim okullarının bünyesinde açılmış otistik sınıfların öğrencileri, velileri ve öğretmenleri katıldı. Menemen Belediyesi’nin mangal ikramının ardından kendilerini müziğin ritmine bırakan otistik çocuklar, velileri ve öğretmenleriyle birlikte dans edip gönüllerince eğlendiler.

Başkan Şahin; “Otizmin Farkındayız, Onların yanındayız”
Aileler, eğitimciler ve otistik öğrencilerin kaynaştığı piknik etkinliğine CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler ile birlikte katılan ve otistik öğrencilerin çektiği halaylara eşlik eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, otizm gerçeği ile göreve ilk seçildiği 1999 yılında katıldığı bir etkinlikte tanıştığını açıklayarak; “Bu ailelerimize ve çocuklarımıza destek vermek boynumuzun borcudur. Eşim ve ben bu işe gönül verdik. 1999 yılından bugüne çeşitli etkinliklerle otistik çocuklarımız ve ailelerine destek vermeye çabalıyoruz. Belediye Başkanlığım döneminde yol, su, ulaşım gibi pek çok alanla ilçemize hizmetlerimiz olmuştur ama bence en hayırlı hizmetlerimizden birisi otizm alanında sunduğumuz hizmetlerimizdir. Otistik çocuklarımızın burada aileleri ve öğretmenleriyle birlikte gülüp eğlendiğini görmek beni çok mutlu ediyor. Bu mutlu tablonun oluşmasına katkımız olmasından büyük haz duyuyorum. Yapacağımız çalışmalarla, yaşam içerisinde otizmli bireylerin varlığını topluma hissettirmeye, otistik çocuklarımız ve ailelerimizin yaşamını kolaylaştırmaya devam edeceğiz. Otizmin farkındayız ve onların yanında olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Güler; “Başka Belediyelere Örnek Olsun”
Otistik çocukların aileleri, bu güzel etkinlikle bir kez daha yalnız olmadıklarını hissettiklerini belirterek Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e teşekkür etti. CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler de konuşmasında, otistik çocuklar ve ailelerinin çok özel olduklarını söyleyerek; “Bu çocukları hayata, arkadaşlarına ulaştırmak çok önemli. Burada o sevinci gördüm ve ortak olmaktan büyük mutluluk duydum. Buradaki sevinç başka Belediyelere de örnek olsun ve yayılsın. Tahir Başkan’a aileler adına ben de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.