Dolar 34,2081
%0.08
Euro 37,9076
%-0.49
Altın 2.927,770
%1.1
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Otobüs mağdurları eyleme gidiyor

Otobüs mağdurları eyleme gidiyor

ESHOT'un “Ulaşım Sistemi'nin Yeniden Tasarımı” projesi kapsamında Merkez, Karşıyaka, Bornova, Buca ve Teleferik olmak üzere 5 ana bölgeye ait 42 alt bölgenin ulaşım sisteminde köklü değişikliklere gitmesi sonrasında halktan yükselen şikayetler ve eleştiriler eyleme dönüştü. Sosyal medya üzerinde örgütlenen çeşitli sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin de desteğini alan “ulaşım mağduru” vatandaşlar ve esnaf yarın akşam saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde geniş çaplı bir eylem düzenleyecek.

  • Ege Postası
  • 07.07.2014 - 14:28
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Sosyal medya üzerinde “Toplu ulaşımda düğümü çözmeye geliyoruz” sloganı adı altında örgütlenen İzmirliler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşımanın rahatlatılması, ana arterlerde trafik sıkışıklığının giderilmesi ve çevrenin korunması  amacı ile başlattığı yeni ulaşım düzenlemesini protesto etmeye hazırlanıyor. Halkı raylı sistem ve deniz taşımacılığı gibi alternatif ulaşım yöntemlerine teşvik etmek amacıyla uygulamaya konan yeni düzenlemeyle birlikte kent merkezine sefer yapan belediye otobüslerinin de kaldırılmasıyla mağduriyet yaşadığını ileri süren esnaf, vatandaşlar ve çeşitli sivil toplum örgütleri yarın akşam Büyükşehir Belediyesi önünde eylem düzenleme kararı aldı.
 
HEM SOSYAL MEDYADA DUYURU, HEM DE AFİŞLİ ÇAĞRI
Yaklaşık 10 gündür sosyal medya üzerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni ulaşım düzenlemesine çeşitli tepkiler gösteren İzmirliler, düzenlemenin etkisi ile boşalan sokaklardaki Gümrük ve Gazi Bulvarı esnafı ile birleşerek yarın akşam 18:00’da İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde eylem düzenleyecek. Çeşitli siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği ve sayıları binleri bulan kalabalık, hazırladıkları el ilanları ve kent geneline astıkları afişlerle İzmir halkını da düzenleyecekleri eyleme destek vermeye çağırırken, “Toplu ulaşımda karşı devrim” olarak adlandırdıkları hareket kapsamında pankartları ve sloganları ile belediyeye düzenlemenin tekrar gözden geçirilmesi için çağrıda bulunacak.


 
İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR
Toplu ulaşımla ve otobüslerle yolculuğu tercih eden İzmirliler uygulama nedeniyle zarara uğradığını belirtirken, Çankaya’daki esnaf ise otobüs yoğunluğunun azalması ile birlikte kazançlarının büyük ölçüde kayba uğradığını dile getirerek imza kampanyası da başlatırken, sosyal medyada yarın akşamki eylem için “Eşini, dostunu, düşeni, kent kartı biteni, yolda kalmışı al da gel” diyerek kent geneline çağrılarını sürdürmeye devam ediyor. Sosyal medyada yapılan duyuruda “Haydi İzmir, kördüğümü çözelim. Eziyet haline getirilen bu uygulamayı durduralım. Biz sokağa çıkmadan bizi yönetenler vazgeçmeyecekse, binler olalım, sokaklara dökülelim. 8 Temmuz Salı saat 18.00'de İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde buluşuyoruz. Bu rezilliğe nokta koymaya geliyoruz” denilirken, bir haftada sayısı 5 bini aşan İzmirli, yarınki eylemde tepkisini sesli şekilde dile getirecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.