Dolar 34,1724
%0.03
Euro 38,1668
%0
Altın 2.914,500
%-0.2
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özal’ın memleket fotoğrafları bu sergide

Özal’ın memleket fotoğrafları bu sergide

Malatyalı olmasıyla bilinen 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatının 20. yılında, Malatya'da ‘Fotoğraflarla Özal ve Malatya Sergisi’ açıldı.Sergi, Malatya Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezleri ile Malatya Kültür Yaşam Derneği'nce...

  • Ege Postası
  • 17.04.2013 - 14:13
Malatyalı olmasıyla bilinen 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatının 20. yılında, Malatya'da ‘Fotoğraflarla Özal ve Malatya Sergisi’ açıldı.

Sergi, Malatya Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezleri ile Malatya Kültür Yaşam Derneği'nce İnönü Kapalı Çarşı fuaye alanında düzenlendi. Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu'nun açılışını yaptığı sergide Özal’ın cumhurbaşkanlığı ve ilk siyaset yıllarında memleketi Malatya’daki gezilerinde çekilen 48 fotoğrafa yer verildi. Sergide, merhum cumhurbaşkanının Malatyaspor tesislerinde sporcularla bir araya geldiği kareler, dönemin Valisi Saffet Arıkan Bedük ile gezileri, Karakaya Barajı manzarasıyla çektirdiği fotoğraflar dikkat çekti.

Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, açılışta yaptığı konuşmada, Özal'ın vizyonuyla Türkiye'nin önünü açtığını belirtti. Özal'ın hem Malatya'ya hem de Türkiye'ye önemli yatırımlar yaptığını, unutulmaz eserler bıraktığını belirten Mumcu, "Muhafazakar ve samimi kişiliğiyle Özal, devletin millet için var olduğunu hep söylemiştir. Değerli hemşehrimiz, vizyoner kimliği ile Türkiye'nin önünü açmış olan merhum Turgut Özal, hemşehrilik dışında gerek Malatya'ya gerek Türkiye'ye yaptığı yatırımlar ile unutulmayacak eserler bıraktı. Muhafazakar ve samimi kişiliği ile devletin millet için var olduğunu hep söylemiştir." dedi.

Malatya Kültür Yaşam Derneği Başkanı Funda Yalçınsoy ise Malatya Belediyesi ve derneklerinin işbirliği ile açılan 48 fotoğrafın yer aldığı serginin 20 Nisan Cumartesi gününe kadar açık kalacağını ifade etti.
Malatya Araştırmaları Derneği Başkanı Kemal Deniz, 17 Nisan tarihinin Malatya için ayrı bir öneme sahip olduğunu, Özal ile Hamido lakaplı Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu'nun 17 Nisan günlerinde yaşamlarını yitirdiklerini kaydetti. Kurdele kesiminin ardından vatandaşlar sergiyi gezdi. Sergi, 20 Nisan Cumartesi gününe kadar gezilebilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.