Dolar 34,0776
%0.18
Euro 38,0611
%0.01
Altın 2.834,910
%0.2
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özel'den sanatçı Suavi'ye destek: CHP İzmir tam kadro katılacak

Özel'den sanatçı Suavi'ye destek: CHP İzmir tam kadro katılacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sanatçı Suavi'nin Aydın'ın Çine ilçesindeki konserinin iptal edilmesi için baskı yapıldığını, partililerle birlikte bu konsere gitme kararı aldıklarını söyledi.

  • Ege Postası
  • 29.08.2024 - 10:33
  • Güncelleme: 29.08.2024 - 10:40

EGEPOSTASI- İzmir'in Dikili ilçesinde 75. Yıl Parkı'nda düzenlenen 38. Dikili Kültür Demokrasi ve Emek Festivali'ne katılan  CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sanatçı Suavi'nin konserlerine yönelik saldırılara ve bunlardan kaynaklanan konser iptallerine tepki gösterdi. 

CHP'DEN ÇİNE'YE TAM KADRO ÇIKARMA

CHP İzmir İl örgütünün hedef gösterilen Suavi'ye destek için Çine'ye konsere gideceğini belirten CHP Lideri Özel açıklamasında, " "Türkiye’de konserler iptal ediliyor. Festivaller iptal ediliyor. Lamı cimi yok. Birileri tarafından yaşam biçimine tercihlere müdahale ediliyor.  38 sene önce 141-142’yi konuşuyorduk. 130’uncu maddeyi konuşuyorduk. 146 konuşuyorduk. 40 sene olacak halen düşünce özgürlüğü, örgütlenme özgürlüğü üzerinden birilerini bir şeyler yapmaya çalışıyor. Biraz önce ifade edildi, geçtiğimiz günlerde Suavi’nin konseri gözü dönmüş bir grubun protestolarına bir başka konser de ondan korkup kaygılanıp iptalle sonuçlandı. Suavi’nin kalktım evine gittim. Suavi’ye dedim ki 'bir daha böyle bir şey yaşanmayacak, eğer senin bir konserine bir kez daha böyle bir tehdit olursa o zaman ben ne yapacağımı biliyorum' dedim. Şimdi Suavi'nin 30'u akşamı Aydın’ın Çine ilçesindeki konserini birileri hedef gösteriyor. O konserin iptal edilmesi için baskı yapıyorlar. O gün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte İzmir Fuarını açacağız. Ardından İzmir il başkanımız, bütün ilçe başkanlarımız, bütün belediye başkanlarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımızla birlikte Çine’ye Suavi dinlemeye gidiyoruz" ifadelerine yer verdi. 

O KARINCAYI EZDİRMEYİZ!

Özel açıklamasında, " Türkiye’yi korkunun baskının altında ezmeye çalışanlara emekçiyi ezenlere de , sanatçıyı ezenlere de  gençleri ezenlere de şunu söylüyorum; Yetti kimseye yukarıdan bakmayın, kimseyi karınca gibi görmeyin. O karıncayı size ezdirmeyiz. Karıncanın kardeşi vardır o da Cumhuriyet Halk Partisidir. Kimin varsa bir derdi emin olsun ki var bir çaresi Cumhuriyet Halk Partisi. " dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.