Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özgun Utku'dan Syriza'ya destek

Özgun Utku'dan Syriza'ya destek

Dünyanın gözünün üzerinde olduğu Syriza'ya İzmir'den selam.25 Ocak Pazar günü komşumuz Yunanistan'da yapılan seçimlerin galibi radikal sol koalisyon SYRIZA'ya, Chp kadın kolları İzmir il Başkanı Özgün Utku'dan destek geldi.

  • Ege Postası
  • 02.02.2015 - 11:00
İZMİR- CHP Kadın Kolları İzmir İl Başkanı Özgün Utku SYRIZA'ya destekleri açıkladı. Yunanistan'da umudun kazandığını belirten Özgün Utku, "Kadınlarının araba kullanmasının yasak olduğu, işinin evde kocasına ve ailesine bakmak olduğuna inanılan, şeriatın simgesi Suudi Arabistan'ın, Kralı Abdullah'ın ölümünde bir günlük yas ilan edilen laik, medeni kanununda kadınla erkeği eşit tanımlayan ülkemden; din adamlarının eşliğinde İncil'e el basarak ant içmeyi reddeden, Cumhurbaşkanının karşısında siyasi ant içen SYRIZA'nın lideri Alexis Tsipras'ı saygılarımla selamlıyorum" dedi. Komşumuz Yunanistan halkının 25 Ocak günü bir karar verdiğini anımsatan Utku, "Yunan halkının fakirliğin, kötü hayat şartlarının kader olmadığını dünyaya ilan ettiğini" ileri sürdüğü değerlendirmesinde, "Umut mücadelesine çıktıkları bu yolda Alexis Tsipras'a başarılar ve kolaylıklar diliyorum" şeklinde görüşlerini ifade etti.

"Sıranın artık ülkemizde" olduğunu söyleyen Utku, "Cumhuriyet Halk Partimiz önümüzdeki genel seçimler için 'Umuda Yolculuk' sloganını seçmişti. Yurttaşlarımızın da 24TL'lık emekli maaş zammına, işsiz- ataması yapılmayan gençlere, yok edilen yeşil alanlara, "diz kapağından üstü görünen kadın annem bile olsa tahrik olurum" diyenlere; 7 Haziran'da en güzel yanıtı vereceğine inanıyorum.  2015 komşumuzda olduğu gibi bizde de umudun kazandığı yıl olacak. Gericiliğe, sömürüye ve faşizme karşı, bir sol kroşe de Türkiye'den vurulacak" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.