Dolar 34,1438
%0.1
Euro 38,2233
%0.15
Altın 2.915,750
%0.04
Bist-100 10.027,00
%-0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özgürel: Esas Türkiye bölünürse şehitlerin kanı yerde kalır

Özgürel: Esas Türkiye bölünürse şehitlerin kanı yerde kalır

Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyeti başkanlığını yapan Avni Özgürel, Türkiye’nin terör sorununun kaynağının Kürt değil, demokratikleşme sorunu olduğunu söyledi. Özgürel, millet olarak şehitleri toprağa verirken ‘kanınız yerde kalmayacak’...

  • Ege Postası
  • 03.05.2013 - 18:20
Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyeti başkanlığını yapan Avni Özgürel, Türkiye’nin terör sorununun kaynağının Kürt değil, demokratikleşme sorunu olduğunu söyledi. Özgürel, millet olarak şehitleri toprağa verirken ‘kanınız yerde kalmayacak’ diye söz verildiğini de vurgulayarak, "Bu vatan toprakları, devlet bölünürse işte o zaman onların kanı yerde kalmış olur." diye konuştu

Akil İnsanlar Heyeti'nde yer alan Avni Özgürel, Fadime Özkan ve Hasan Karakaya Korel Termal Otel'de basınla buluştu. Başkan Özgürel, toplantıda yaptığı konuşmada, “Türkiye’ye bu kadar sıkıntı veren acı veren meselenin çözümü nedi? Bu neyin müzakeresidi? Esas olarak var olan Türkiye’de sorunun adı zannedilenin aksine Kürt meselesi değildir. ‘Terör meselesi’ diye adlandırılan meselenin aslı demokratikleşme meselesidir. Herkesin sorununun çözümü buradadır. Kürtlerin, Alevilerin sorunlarının çözümü de burada diye düşünmeliyiz.” dedi.

Bir taraftandan anayasal sürecin işlediğini belirten Özgürel, tarihde ilk defa toplum olarak tartışa tartışa bir anayasa hazırlandığını belirterek şöyle konuştu: "Sivil irade ve halk bir anayasa hazırlamak istiyor. Tabandan yukarıya inşa edilen bir anayasa var. Olmazsa olmaz koşulu Türkiye’de hepimizin canını yakan şiddetin, terörün son bulması. ‘Bir taraftan kan akarken bir tarafdan demokrasiyi inşaa edeceğiz’ diye bir şey olmaz.”


Heyet olarak ' Devlet terör örgütüyle pazarlık yapar m? sorusuyla çok karşılaştıklarını anlatan Özgürel böyle bir pazarlığın söz konusu olmadığını, olayı buna indirgemenin yanlış olduğunu dile getirdi.

İkinci olarak görüşmelerde gizli bilinmeyen bir şeyin olup olmadığı sorusunun olduğunu ifade eden Özgürel, şunların söyledi: “Sonradan bizi sıkıntıya sokacak bir şey var m? Bilmediğimiz gizlenen hiç bir şey yok. Aksini iddia etmek Başbakan'ın yalan söylediğini iddia etmek demektir. Söylenenler taahütleridir. Ağzından çıkanlar kendini bağlamaktadir.”

Avni Özgürel, 30 senedir kavga eden bir örgüte yakın bir siyasi partinin temsilcilerinin dahi hiçbir gizli maddenin söz konusu olmadığını vurguladığını anlattı. Özgürel, “5 ay sonra aksine kanıtlanacak bir şeyi Türk toplumunu kadndırmak için söylenebileceğini vicdanla bağladaştırılmaz mümkün değildir.” ifadelerini kullandı.

ÜLKEYİ BÖLDÜRMESSEK ŞEHİTERİNİ KANI YERDE KALMAYACAKTIR

Özgürel, meselenin şehitler üzerinden yürütülerek bazı soruların sorulduğunu kaydederek, şunları ifade etti; “ Bunca şehidimiz var. En fazla şehir veren coğrafyadayız. Şehitliğin gaziliğin ne anlam ifade ettiğini biliyoruz. Peki unutacak mıyı? Bu kayıplar biz şehitlerimizi toprağa verirken ‘kanınız yerde kalmayacak’ diye defnettik. Bu vatan toprakları devlet bölünmüş olsaydı işte o zaman onların kanın yerde kalmış olurdu. Her büyük proje, yapı esasında şehitlerimize olan borcumuzdur. Eğer Türkiye gerçek bir demokrasi üzerinde inşaa edilecekse bu şehitlerimizin manevi hatırası üzerinde yükselecektir.”

ÖCALAN’IN SERBEST BIRAKILMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR

Özgürel, en çok karşılaştıkları sorunların başında’ Öcalan serbeste kalacak mı'’ sorusunun geldiğini de ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü; “Pazarlık yok dedik böyle bir şey söz konusu değildir. Böyle bir teşebbüs bile Türkiye’nin şu anda gerçekleştirmeye çalıştığı hedefin mahiyetini küçültür. Proje ‘Öcalan’ı kurtarma’ projesi falan değildir. Elbette dağda eline silah tutuşturulmuş insanlar var, kandırılmış insanlar var. Barış sürecinden bu yana saflarından ayrılıp evlerine döndüler. Eli kana bulanan insanlar bunlar sınırları terketmektedir. 8 Mayıs denildi. Ancak bu semboliktir. Bu zamana kadar hepsi terketmiş olacaktır. Bu insanların cezaları nasıl kesili? Bilemiyorum. Önemli bir çoğunluğun, eylemlere katılmayanların Türkiye’ye döneceğini tanmin ediyorum.”

Özgürel, Akil İnsanlar heyetinde yer alan 63 kişinin hepsinin sosyal ve siyasi hayatlarında yan yana gelmeyecek insanlar olduğuna dikkati çekerek, bir beklentilerinin olmadığını, bu nedenle bir AK Parti projesi gibi sunulmasının doğru bulmadığını, bunun bir devlet projesi olduğunu dile getirdi.




















Akil Adamlar Ege Grubu Üyeleri Afyonkarahisar Korel Termal Otel'de düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.


Akil Adamlar Grubu Ege Bölgesi Üyeleri Korel Termal Otel’de basınla buluştu. Toplantıya üyeler

BAYAN---- Türkiye’nin birleştiren temel mesele budur heyet üyeleri arasından farklı söylemleri arasında olan vardır ama Türkiye’nin bölünmyeceğini, bayrağın inmyeceğini daha sağlam bir toplum bir inancı paylaşıyoruz. Türkiye kamuoyunun aklında aynı çatı altında yaşaması fikrinde bir sıkıntı yok. Yüzde 99 buna güven var. Kanaat artıyor. Bir inançla devletle toplumlu çalışıyor.

GÖZLÜKLÜ GAZETECİ

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.