Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
PKK/PYD'nin eline geçen Esed'in tankları Afrin'e ulaştı

PKK/PYD'nin eline geçen Esed'in tankları Afrin'e ulaştı

Esed’in Mineg Havaalanı'ndan muhaliflerden kaçarak PKK'nın Suriye uzantısı PYD’ye sığınan askerlerinin getirdiği 5 tankın, Türkiye sınır noktasında bulunan Afrin’e ulaştığı öğrenildi.Suriye'nin Halep şehrinde Mineg Havaalanı'nı...

  • Ege Postası
  • 09.08.2013 - 14:48
Esed’in Mineg Havaalanı'ndan muhaliflerden kaçarak PKK'nın Suriye uzantısı PYD’ye sığınan askerlerinin getirdiği 5 tankın, Türkiye sınır noktasında bulunan Afrin’e ulaştığı öğrenildi.

Suriye'nin Halep şehrinde Mineg Havaalanı'nı kaybeden Devlet Başkanı Beşar Esed'e bağlı 70 asker, muhaliflerin takibinden kurtulmak için 5 tankla birlikte PKK'nın Suriye kolu olan PYD’ye sığındı. PKK/PYD'nin 70 Esed rejim gücüne bağlı askerlerden 5 tank, 13 adet doçka, çok sayıda uçaksavar ve ağır makineli silahlara el koyduğu öğrenildi.

PYD tarafından el konulan tankların konvoy eşliğinde PYD/PKK kontrolündeki kentlerde gövde gösterisi amacı ile gezdirildiği ifade edildi. Tankların PKK/PYD bayrakları asılarak Gaziantep karşısında bulunan Afrin’e ulaştığı, buradan ise konvoy eşliğinde Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar sınırı karşısında olan (Ayn El-Arab) Kobani kentine doğru yola çıkarılacağı belirtiliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.