Dolar 34,2953
%0.38
Euro 37,5101
%-0.03
Altın 2.908,400
%0.66
Bist-100 9.021,00
%0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Paraşüt Festivali Alanya'ya renk kattı

Paraşüt Festivali Alanya'ya renk kattı

Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen Paraşüt Festivali, yurtiçi ve yurtışından 300'e yakın pilotun katılımıyla başladı. Mahmutlar Belediyesi'nin düzenlediği festival üç gün sürecek.Belediye tarafından yaptırılan Cebel–i Reis...

  • Ege Postası
  • 28.09.2013 - 15:11
Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen Paraşüt Festivali, yurtiçi ve yurtışından 300'e yakın pilotun katılımıyla başladı. Mahmutlar Belediyesi'nin düzenlediği festival üç gün sürecek.

Belediye tarafından yaptırılan Cebel–i Reis Paraşüt Merkezi'nden 20 civarında paraşütçü, ilk uçuşlarıyla açılışı yaptı. Alternatif turizm amaçlı festivalde, bu yıl yapılan Cebel–i Reis Dağı'nın 955 metresindeki pistten peşpeşe havalanan paraşütçüler, gökyüzünde renkli görüntüler oluşturdu. Alanya'nın sadece deniz, kum ve güneş turizminden ibaret olmadığını belirten Mahmutlar Belediye Başkan Vekili Avukat Murat Can, Cebel–i Reis Dağı'nın paraşüt turizmi açısından çok önemli bir merkez olacağına dikkat çekti. Başkan Yardımcısı Kemal Sandal da ilk festivalde ilk uçuşu yaşadığını söyledi. Çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Bütün arkadaşlara burada teşekkür ediyorum. Uçmak çok harikaydı. Alanya bölgesindeki vatandaşlarımızın, gelip uçmalarını tavsiye ediyorum." dedi.

Paraşütçü Hasan Karateke ise Mahmutlar Belediyesi'ne bu fırsatı verdiği için teşekkür etti. Alanya'nın paraşüt açısından son derece önemli ve Türkiye'de ilk üçe girecek bir yer olduğunu vurgulayan Karateke, bu yıl ilk açılışı yaptıklarını söyledi. Pilotları her yıl beklediklerini ifade eden Karateke, havanın uygun olmasıyla çok güzel bir festival olacağını dile getirdi. Festivalin organizatörü Ergül Ulu, ilk yılda 300-350 civarında pilotun katılımını beklediklerini ifade etti. Sonraki yıllarda sayının artmasını beklediklerini kaydeden Ulu, festival için davet ettiklerinde Türkiye'nin her yerinden talep geldiğini söyledi. Diyarbakır’dan, Yozgat’tan, İstanbul’dan, Manisa’dan, Amasya’dan, Kütahya’dan ve İzmir’den talep olduğunu belirterek, "Seneye bu festivali yaparsak, bin bin 500 kişi gelecek demektir bu. İlk açılışta böyle 300, 400 kişinin geldiği bir festivalde, bir sene sonra bin, ondan sonraki senelerde bilemiyorum 10 binler mi, 5 binler m? İyi şeyler olacak burada. Herkese teşekkür ediyorum. İnşallah kazasız belasız, güzel bir üç gün geçiririz." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.