Dolar 34,2560
%0.04
Euro 37,6125
%-0.07
Altın 2.887,380
%0.02
Bist-100 9.045,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pilot kuleyi uyardı: Kuş sürüsüyle karşılaştık

Pilot kuleyi uyardı: Kuş sürüsüyle karşılaştık

Atatürk Havalimanı'nda alınan tüm önlemlere rağmen kuş sürüleri zaman zaman uçaklar için tehlike oluşturmaya devam ediyor. Kuş tehlikesiyle ilgili geçtiğimiz hafta bir pilotun kule görevlisini uyarması kayıtlara yansıdı. Atatürk Havalimanı'ndan...

  • Ege Postası
  • 25.04.2013 - 11:02
Atatürk Havalimanı'nda alınan tüm önlemlere rağmen kuş sürüleri zaman zaman uçaklar için tehlike oluşturmaya devam ediyor. Kuş tehlikesiyle ilgili geçtiğimiz hafta bir pilotun kule görevlisini uyarması kayıtlara yansıdı. Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yapan bir uçağın pilotu kule görevlisine, "Kalkıştan sonra yaklaşık 500 feette kuş sürüsüyle karşılaştık sola kaçınma yaptık bilginize." diye uyardı. 2009 yılında Atatürk Havalimanı'nda 57 kuş çarpması olayı gerçekleşti. Bunlardan 6′sı uçaklarda hasar meydana getirdi.

Atatürk Havalimanı'nda bir pilotun kule görevlisini kuşlarla ilgili uyarması tehlikenin boyutunu yeniden gözler önüne serdi.Havalimanında kuşlarla mücadele için siren çalarak veya tüfekle havaya ateş açıp ses çıkarmak suretiyle çeşitli önlemler alınmıştı. Bu mücadelelere rağmen zaman zaman kuşların uçaklara çarpmasına engel olunamıyor. Özellikle martılar uçaklar için tehlike yaratırken 2009 yılında Atatürk Havalimanı'nda 57 kuş çarpması olayı gerçekleşti.

Geçtiğimiz hafta da tehlike yaratan kuş sürüleri pilot ile kule görevlisi arasındaki konuşma kayıtlara yansıdı. Pilot, kule görevlilerini kuş sürüleri nedeniyle sola kaçınma yaptıkları yönünde uyardı. Pilot, kule'ye "Efendim kalkıştan sonra yaklaşık 500 feette kuş sürüsüyle karşılaştık sola kaçınma yaptık bilginize." derken kule görevlileri de pilota "Kule tamam efendim ikaz edeceğim." diye karşılık vermesi kayıtlara yansıdı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.