Dolar 32,5671
%0.16
Euro 35,2517
%0.8
Altın 2.470,380
%1.43
Bist-100 10.682,00
%2.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Piriştina 3 yılını özetledi: Adaletli hizmet!

Piriştina 3 yılını özetledi: Adaletli hizmet!

Buca Belediye Başkanı CHP’li Levent Piriştina, geride kalan 3 yılını basın temsilcilerine özetledi. Piriştina, 3 yıl boyunca tüm mahallelere ve tüm yaş gruplarına adaletli hizmet götürdüklerini söyledi. Buca'ya 183 milyon TL’lik yatırım

  • Ege Postası
  • 04.05.2017 - 12:24

EGE POSTASI - Buca Belediye Başkanı CHP’li Levent Piriştina, görevde geride kalan 3 yılını basın temsilcileriyle paylaştı.

“Yeni başlangıçların kenti Buca” sloganıyla Buca Belediyesi Sanat Merkezi’nde düzenlenen toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte 3 yılda toplam 183 milyon TL’lik yatırım yapıldığı vurgulandı.

HİZMETE ADALETLE BAŞLADIK

Geride kalan 3 yılda Tarık Akan Gençlik Merkezi, Buca Belediyesi Sanat ve Kültür Merkezi, Pırlanta Merkezleri, İzcilik ve Doğa Sporları Merkezi,  Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi, Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi, Charlie Chaplin Meslek ve Sanat Atölyesi gibi ülkeye örnek projeleri kente kazandıran Piriştina, şunları söyledi;

“Buca’da görevi devraldığımızdan beri hayata acil geçmesi gereken adaletli hizmetti. Buca’nın hizmette alamadığı eşitsizlik vardı. Bu 5-10 yıllık değil 40-50 yıllık bir durumdu. İstediği konuma bir türlü gelememiş unutulmuş bir ilçeydi. Yoldu, kaldırımdı, asfalttı çok basit işlerle başladık aslında. Kentin çeperinde ciddi atak yaptık. Kaldırım dediğiniz bir proje değildir. Anlatılmamalıdır ama buralarda kaldırım yoktu.  Üst yapıyla hizmete başladık. Yol yoksa park yoksa kültür spor projelerinin bir anlamı olmuyor. Hizmette adaleti sağladıktan sonra yatırımlar ivme kazandı. 7’den 77’ye ulaştık. Her yaştan insana hizmet ürettik. Hizmeti sadece mahalleler bazında değil yaş olarak da adaletli dağıttık. Doğru başlarsanız doğru gidersiniz. Biz doğru başladık. Katılım rakamları doğru başladığımızı gösteriyor. Gençleri çok önemsedik. Engellileri unutmadık. Sokak hayvanlarını unutmadık. Belediyenin ana kaynakları dışında kaynaklar yarattık. Belediye başkanlarının en önemli görevlerinden biri bu…”

BÖYLE GİDERSE FİNANSAL FELAKET BİZİ BEKLİYOR

Piriştina soru cevap bölümünde “Bütçe sıkıntısı yaşıyor musunuz'” sorusuna, “ Genel anlamda bütçesel sıkıntı tüm başkanların sorunu. Derdimiz sadece para değil. Sorunlar ve çözümleri noktasında Dünyada yerel güçlenirken biz de bu güç merkeze kayıyor. Şahsımı ve yerel yöneticileri rahatsız eden aslında bu durum. Git gide merkeze doğru gidiyor, sistem bunu emrettikçe finansal felaket bizi bekler. Merkezin yetkiyi aldıkça parayı da doğru orantılı kullanması gerek. Yerel ve merkezin uyum içinde olması gerek. Siyasi olarak farklı partiler olabilir ama ahenk içinde olmalılar” yanıtını verdi.

BÜYÜKŞEHİR’LE SORUN YAŞAMADIM

Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye ciddi yatırımlar yaptığının hatırlatılıp “Bu yatırımları almayı nasıl başardınız” sorusuna ise Piriştina şu yanıtı verdi'

“ Desteği veren kurumun niyeti önemli burada. 3 yıllık görev süremde Büyükşehir’le sorun yaşamadım. Karşılıklı gayretlerimiz vardı. Yatırımlardan biz de nasiplendik. Buca’da bu rakamların çok olması kentin ihtiyacından kaynaklanıyor. Pozitif ayrımcılıktan ziyade ihtiyaçtan kaynaklanıyor. Sahil ile bizleri mukayese ettiğinizde bizlerin çok da acil ihtiyaçlarımız var. Yaşam standartlarını yükseltecek hizmetlere ihtiyaç var. Yatırım planlarken büyük yerden başlamalısınız. Buca nüfus ve toprak olarak büyük bir yer. Zaten en çok yatırımı almayı hak ediyoruz. Geçmişte az yatırımlar aldı ilçe ki bu-40-50 yıllık bir durum. Bence yapılan yatırımları ve fazlasını hak ediyoruz.”

FORBES BAŞLIYOR ŞİRİNYER MÜJDESİ YAKINDA

Şirinyer Projesi’nin durumuyla ilgili gelen soruya Piriştina, “ Tüm kenti ilgilendiren bir proje… İki etap ver. Forbes etabı ve Şirinyer…Önce Forbes esnafı ile Büyükşehir yetkileri bir araya gelecek. Esnafla konuşuyoruz. Ne zaman başlamalı diye… Forbes yıllardır ciddi bir nüfusu ağırladı ve yoruldu. Yeniden iddialı duruma gelecek proje sonunda. Komple bir yenileme olacak. Şirinyer’de ise binlikler ve beş binlikler geçti. İddia ediyorum Türkiye’de olmayacak nitelikte bir proje çizildi. Proje tamam uygulama projeleri çiziliyor. Odaların bir takım itirazları oldu. Umarım giderilecektir. Onlarda Buca’da ve İzmir’e destek olacaktır. Yeraltı pazaryeri, otoparkı, yeşil aratacak, trenler etrafında dolaşacak çok kıymetli bir meydana kavuşacak İzmir ve Buca…Proje hazır para hazır ihale aşamasında. Yeter ki son engele takılmayalım. Forbes başlıyor, Şirinyer’de ihale noktasında umarım yakında müjdeyi veririz” dedi.

TÜRKİYE’DE ÖRNEĞİ YOK

Kompost ve solucan gübre tesisi projesinin sorulması  üzerine konuşan Piriştina, “17 Mayıs’ta tesisin temelini atıyoruz. Sadece engelliler burada çalışacak. Bir tarım ve ekonomi yatırımıdır. Keyifli ama sadece engelli olması açısından tek. 15 kişi olarak hedefleniyor. Kooperatifi tüm yatırımı yapılmış şekilde teslim ediyoruz. Bakanlık bu engelli vatandaşlarımızın ücretlerini ödüyor ve 5 yıl sonra hepsi emekli oluyor. Türkiye’de örneği yok. İyi anlatmaya çalışıyoruz ve örnek olsun istiyoruz. Uygulaması çok kolay. Tarım bazlı, herkes yapabilir” dedi.

YILDA 1 MİLYON BEKLİYORUZ

Zeytin Dalı Projesi’ne ilişkin de konuşan Piriştina, “Buca’da ciddi tarımsal arazimiz var. Önce tarımsal proje olarak başladı. Ekilmeyen, biçilmeyen, atıl bir arazi vardı. Tarım zenginliği getirmeli ve neyi beslemel? Bizim bir eğitim seferberliğimiz var. Eğitim projeleri kaynak açısından sıkıntı olabiliyor. Oraya 17 bin 500 tane zeytin ağacı dikelim ve bunların gelirleri eğitimi fonlasın diye düşündük. Her yıl ortalama 600 üniversite öğrencisine katkı sağlayacak. Yılda 1 milyon gelir bekliyoruz. Ülkenin eğitim hayatına ve Buca’nın öğrencilerine kaynak olacak. Bunu vakıfa da vereceğiz, ilerleyen dönemde siyasi bir değişiklikte fon başka kaynağa yönlendirilmesin istiyoruz” dedi. 

BAŞBAKAN’LA GÖRÜŞEMEDİK ÇÜNKÜ…

Buca’da merkezi hükümetin çözmesi gereken sorunlarla ilgili Başbakan Binali Yıldırım’la görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerine Pitişrina, “Dosya hazırlamıştık gidemedik. Darbe girişimi olmuştu. Darbenin yoğunluğu, şoku, FETÖ temizliği derken ardından referandum süreci başladı. Henüz Başbakan’la Buca’yı ilgilendiren projelerle ilgili görüşme fırsatımız olmadı. Kendisi İzmir’e hakim. Sorunları biliyor. Sorunları anlayacaktır. Randevu talep edeceğim. Çözülmesi gereken projelerde destek alacağımı düşünüyorum” dedi.

ÖRGÜTLE UYUMUMUZ İYİ

Buca’da son referandum sonucu ekseninde “Başarıyı nasıl sağladınız'” sorusuna, Piriştina, “ Parti örgütümüzle uyumumuz iyi. Hizmet üretirken ‘biz’ dedik. Örgütle STK’larla kavga etmiyoruz. Huzuru barışı hakim kıldık. Kısır döngü içinde değildik. İşimizi yapıyoruz. Bu da başarı getiriyor” yanıtını verdi.

GEÇ KALDIK
Piriştina, Yedigöller’in durumunun sorulması üzerine şu yanıtı verdi;
“Bizim aslında geç kaldığımız bir proje. Özeleştiri yapmak gerekir. Çok ciddi bir yenilemeye çıkacağız. Yedigöller aynı cazibesine EVKA’nın çekim merkezi olmaya devam edecek. Önemli bir rakam tutacak ama Yedigöller şenliğiyle bu eksikliği unutturacağız."

RAKAMLARLA BUCA’NIN 3. YILI 

68 milyonu belediyenin öz kaynaklarıyla olmak üzere toplam 183 milyon liralık yatırım

Buca’nın sokaklarına 3 yılda yapılan toplam yatırım 18 milyon TL

İZCİLİK VE DOĞA SPORLARI MERKEZİ

Günü birlik ziyaretçi sayısı: 5000

Konaklayan ziyaretçi sayısı: 652

BUCA BELEDİYESİ TARIK AKAN GENÇLİK MERKEZİ

6 ay gibi kısa bir sürede merkezin üye sayısı 6.519’a ulaştı.

CHARLIE CHAPLIN ETÜT MESLEK VE SANAT ATÖLYESİ

432 çocuk Türkçe, matematik, resim ve müzik kursu

23 kadın okuma yazma kursu

67 kadın diğer kurslar

AZİZ NESİN BİLGİ VE EĞİTİM MERKEZİ (BEM)

1438 öğrenciye İngilizce eğitim

796 12. Sınıf öğrencisine üniversiteye hazırlık desteği

100 8. Sınıf öğrencisine TEOG desteği

Toplam 2334 öğrenciye ders desteği

OKULLARIMIZI YENİLEDİK 

İlçemizde bulunan 82 okulun tamamını 4.5 milyon liralık yatırımla yeniledik.

PIRLANTA MERKEZLERİ

Şirinyer, Çamlıkule, Gediz,Betontaş, Ufuk, Türkan Saylan, Kozağaç’daki 7 Pırlanta Merkezi’nin üye sayısı 6449

MESLEK KURSLARI

7 ayrı merkezimizde yıl içerisinde 31 farklı dalda açtığımız kurslarımızdan 3 yılda 10 binden fazla Bucalı yararlandı.

HOBİ VE SANAT KURSLARI

7295 kursiyer

ÖZGECAN ASLAN KADIN DANIŞMA MERKEZİ

Yararlanan Aile ve Kadın Sayısı: 2 bin 258

515 Kişiye Sosyolojik Farkındalık Eğitimi

684 Kişiye Aile Danışmanlığı Hizmeti

452 Kadına Psikolojik Destek

77 Kadına Hukuksal Danışmanlık

OCAKLAR SÖNMESİN TENCERELER KAYNASIN

İhtiyaç sahibi ailelerimize yılda 3 kez 12 kilogramlık mutfak tüpü desteği

Toplam 3 yılda 1605 vatandaşımıza tüp desteği 

EŞYA VE GİYSİ BANKASI

6 bin 500 vatandaşımıza destek

2 bin 275 vatandaşımıza giysi desteği

4 bin 225 vatandaşımıza ev eşyası desteği

EVLER TEMİZ GÖNÜLLER BİR

778 yaşlı ve engelliye evde temizlik hizmeti sunuluyor.

BUCA BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARI REHABİLİTASYON MERKEZİ

Tedavi edilen sokak hayvanı sayısı: 4 bin 253

Kısırlaştırılan sokak hayvanı sayısı: 2 bin 110

Aşılanan sokak hayvanı sayısı: 2 bin 450

Sahiplendirilen sokak hayvanı sayısı: 520

Portatif ve sabit kedi evleri: 180 adet

Beslenme Odağı: 130

Hayvan ambulansı

ÇADIR TİYATROSU

Her ay bir mahallede yapılan Çadır Tiyatrosu ile 3 yılda 12 bin 600 çocuğu tiyatro ile buluşturduk.

BUCA BELEDİYESİ GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ 

Lisanslı sporcu sayısı: 1201

YÜZME SPORLARI

3 yılda

Yüzme öğretilen çocuk ve genç sayısı: 28.000

Yüzme öğretilen engelli vatandaş sayısı: 300

BUCA’DA FUTBOL

Lisanslı futbolcu sayısı: 260

Futbol kurslarından yararlanan çocuk sayısı: 3.000

BUCA’DA TAEKWONDO

Eğitim alan öğrenci sayısı 5000

Lisanslı sporcu sayısı 856

2014-2016 yılları arasında

328 madalya

8 kupa

ENGELLİ BADMİNTON

Lisanslı Badminton Sporcusu: 10

Milli Takıma Seçilen sporcu sayısı: 8

Toplam 5 kupa

Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda 3’üncülük

Ümitler Türkiye Şampiyonası’nda 3’üncülük

Büyükler Türkiye Şampiyonası’nda 3 sporcu ilk 8’e girdi

Avrupa Minikler Şampiyonası’nda 3’üncülük

Avrupa Kulüpler Şampiyonası, Yıldızlar Kategorisinde 3 sporcumuz 3’üncü oldu

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.