Dolar 34,2781
%0.11
Euro 37,6973
%0.26
Altın 2.911,170
%0.05
Bist-100 9.032,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Polis 4 kişiyi 26 adet kopyalanmış bankamatik ve kredi kartıyla yakaladı

Polis 4 kişiyi 26 adet kopyalanmış bankamatik ve kredi kartıyla yakaladı

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, biri bayan 4 kişide 26 adet bankamatik ve kredi kartı ele geçirdi. Kartlar üzerinde yapılan incelemede, hepsinin kopyalandığı belirlendi. Bayan üzerinde ayrıca yabancı bankaya ait 500 milyon Euro tutarında...

  • Ege Postası
  • 18.09.2013 - 11:18
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, biri bayan 4 kişide 26 adet bankamatik ve kredi kartı ele geçirdi. Kartlar üzerinde yapılan incelemede, hepsinin kopyalandığı belirlendi. Bayan üzerinde ayrıca yabancı bankaya ait 500 milyon Euro tutarında çek evrakı bulundu.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Güven Timleri durumundan şüphelenerek yakalanan ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne teslim edilen D.Ş., D.A., E.Ö. ve İ.E. isimli bir bayan ve 3 erkek şahısla ilgili inceleme yaptı. Şehirde meydana gelen banka ve kredi kartının kötüye kullanılması olayı ile ilgili yapılan çalışmada, bayanın üzerinden çıkan üç ayrı bankaya ait 17 adet kredi kartı, erkek şahıslardan birinin üzerinden ise 9 adet bankamatik-kredi kartı çıktı. Toplam 26 adet karta el konuldu.

El konulan kartlar üzerinde Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ve Bankalararası Kart Merkezi ile yapılan teknik çalışmalarda kartların üzerinde yazan banka isimleri ile manyetik şeritlerde bulunan kart numaralarının ait olduğu banka isimlerinin birbirleri ile uyuşmadığı belirlendi. Kartların sahte olarak üretildiği ve kopyalandığı tespit edildi. Bankalararası Kart Merkezi, söz konusu kartlarla ülke genelinde değişik illerde 49 harcama denemesinin yapıldığını, bunlardan 7 denemenin başarılı olduğu ve 52 bin 862 TL harcamanın gerçekleştiğini bildirdi. Şüpheli bayan şahsın üzerinden çıkan bir adet yabancı bir bankaya ait 500 milyon Euro tutarlı çek evrakına da el konuldu. Sahte olduğu değerlendirilen çek ile ilgili tahkikat başlatıldı.

Şahısların şehre geldiği esnada kullanmış oldukları 2 araç üzerinde yapılan aramalarda, bir bankaya ait pos cihazı, çeşitli banka hesap cüzdanları, kredi kartı slipleri, banka dekontları, çek fotokopileri ve çeşitli dokümanlarda el konuldu. Zanlılar, 'Banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması (TCK-245)' suçlaması ile ilgili adli mercilerce sevk edildi. Zanlılar tutuklandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.