Dolar 34,2586
%0.05
Euro 37,6361
%0.1
Altın 2.889,580
%-0.69
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Polis, eylemcilerin Ceylanpınar’a girişine izin vermedi

Polis, eylemcilerin Ceylanpınar’a girişine izin vermedi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ve DTK’nın Kuzey Suriye’de çatışan PYD güçlerine destek amaçlı Ceylanpınar’da düzenlemeye çalıştığı 3 günlük çadır eylemi polis engeline takıldı. Ceylanpınar girişi polis tarafından kapatıldı....

  • Ege Postası
  • 05.08.2013 - 15:51
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ve DTK’nın Kuzey Suriye’de çatışan PYD güçlerine destek amaçlı Ceylanpınar’da düzenlemeye çalıştığı 3 günlük çadır eylemi polis engeline takıldı. Ceylanpınar girişi polis tarafından kapatıldı. Ceylanpınar’a girmek isteyen eylemciler polis tarafından tazyikli su ile dağıtıldı.

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 3 günlük eylem düzenleyen BDP ve DTK’nın eylemleri polis tarafından engellendi. Şanlıurfa Valiliği'nin yasağına rağmen eylemlerini sürdürmekte direten eylemcilere polis izin vermedi.

Çadır eylemine destek vermek amacıyla doğu ve güneydoğu illerinden Ceylanpınar’a gelen eylemciler, ilçe girişindeki Kepez tepesinde durduruldu. Polisin ikazlarına rağmen dağılmayan gruba tazyikli su ile müdahale edildi. Polis ile göstericiler arasında çıkan arbede sonucu yol kenarındaki otlar yandı. Çıkan yangına itfaiye araçları ve TOMA müdahale etti.

    Olaylar sırasında bazı eylemcilerin yaralandığı görüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.