Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Portekiz'de hükümet krizi

Portekiz'de hükümet krizi

Portekiz'de bazı bakanların istifasıyla derinleşen hükümet krizi erken seçim ihtimalini gündeme getirdi. Cumhurbaşkanı President Anibal Cavaco Silva, parti liderlerini ayrı ayrı toplantıya çağırarak krizi sona erdirmeye çalışıyor.Portekiz...

  • Ege Postası
  • 03.07.2013 - 15:51
Portekiz'de bazı bakanların istifasıyla derinleşen hükümet krizi erken seçim ihtimalini gündeme getirdi. Cumhurbaşkanı President Anibal Cavaco Silva, parti liderlerini ayrı ayrı toplantıya çağırarak krizi sona erdirmeye çalışıyor.

Portekiz Dışişleri Bakanı Paulo Portas dün sabah istifa dilekçesini Başbakan Passos Coelho'ya sunmuştu. Coelho ise dün gece yaptığı açıklamada, Portas'ın istifasını kabul etmediğini ve koalisyonu 2014 yılına kadar taşımak istediğini söyledi. Portas, Portekiz devlet haber ajansı Lusa'ya yaptığı açıklamada ''Kararım kesin'' şeklinde konuştu ve Maliye Bakanı Vitor Gaspar'ın istifasından sonra Maria Luís Albuquerque'in göreve getirilmesi konusundaki anlaşmazlıkta haklı olduğunu savundu.

Merkez Sosyal Demokrat Partisi lideri Paulo Portas'ın istifasından sonra, partinin diğer iki bakanı olan Tarım, Çevre, Deniz ve Bölgesel Planlama Bakanı Assunção Cristas ve Dayanışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Pedro Mota Soares da istifalarını bugün başbakana sunmaya hazırlanıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.