Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Proje Destek Ofisi Erzincanlılara kolaylık sağlayacak

Proje Destek Ofisi Erzincanlılara kolaylık sağlayacak

Erzincan’da yaptıkları projelerle hibe ve desteklemelerden yeterince istifade edemeyen vatandaşlar için kurulan Proje Destek Ofisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Proje Destek Ofisi'nin proje yapan vatandaşlara hızlı ve verimli olarak projelerinin...

  • Ege Postası
  • 22.07.2013 - 12:46
Erzincan’da yaptıkları projelerle hibe ve desteklemelerden yeterince istifade edemeyen vatandaşlar için kurulan Proje Destek Ofisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Proje Destek Ofisi'nin proje yapan vatandaşlara hızlı ve verimli olarak projelerinin yürütülmesine ve projelerin yatırıma dönüşmesini sağlayarak kısa ve orta vadede Erzincan’ın sosyo-ekonomik gelişimine katkıda bulunması hedefleniyor.

Erzincanlıların büyük ilgi gösterdiği proje bazlı hibeler ve desteklerin Erzincan'da yeterince bilinmediğinden uygulamaların kısıtlı kaldığı tespit edildi. Bu sorunun aşılması için proje faydalanıcıların tek elden hızlı ve verimli olarak projelerinin yürütülmesini ve projelerin yatırıma dönüşmesini sağlamak, kısa ve orta vadede ilin sosyo-ekonomik gelişimine katkıda bulunması amacıyla Erzincan Valiliği bünyesinde kurulan Proje Destek Ofisinin açılışı yapıldı.

Nerim Tombul Caddesi üzerinde bulunan Polat İş Merkezi'nde düzenlenen açılış törenine, Vali Abdurrahman Akdemir, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, ilçe kaymakamları, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

VATANDAŞLARA KOLAYLIK SAĞLANACAK

Proje Destek Ofisi'nin açılışını yapan Vali Abdurrahman Akdemir, önceki yıllarda Erzincan'ın ekonomi ve sosyal hayatına büyük katkıları olmuş bir çok projenin yapıldığını ancak bu projeleri bir arada toplayıp, sinerji içerisinde çalışmayla daha verimli olacağını belirterek, daha önce Proje Destek Ofisi'nin olmamasının bir eksiklik olduğunu ifade etti.

Önceki yıllarda hibe projelerinden gelen paranın yaklaşık üçte birinin proje konusunda farkındalık oluşturulamadığından geri gittiğini hatırlatan Vali Abdurrahman Akdemir, öncelikli amacın proje üretim konusunda ilde farkındalık oluşturmak olduğunu ifade etti. Vali Akdemir, "Bu konuda proje yapmak isteyen kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerine yönelik bir eğitim çalışması yapılacak ve proje yapım konusunda yardım sağlanacaktır." şeklinde konuştu.

PROJELER EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLANACAK

Proje ve hibe programlarından yararlanmak isteyen bütün kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerine çağrıda bulunan Vali Akdemir, "Avrupa Birliği fonları, kalkınma ajansı (KUDAKA), DPT, SODES tarafından verilen teşvik veya hibe projelerinden yararlanmak isteyen bütün kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerini, proje destek ofisimize davet ediyorum. burada gerekli desteği bulup projelerinin en iyi şekilde hazırlanmasını sağlayabilirler." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.