Dolar 34,2557
%0.05
Euro 37,6515
%0.05
Altın 2.912,740
%-0.3
Bist-100 9.066,00
%-0.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Putin: Yönetimimizde Stalin anlayışı yok

Putin: Yönetimimizde Stalin anlayışı yok

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülke yönetiminde Stalin tarzı anlayışın etkilerinin olmadığını söyledi. Ekho Moskvı radyosundan Aleksey Venediktov’un muhalefete yönelik sert uygulamaları eleştiren sorusuna cevap veren Putin, “Burada...

  • Ege Postası
  • 25.04.2013 - 15:10
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülke yönetiminde Stalin tarzı anlayışın etkilerinin olmadığını söyledi.

Ekho Moskvı radyosundan Aleksey Venediktov’un muhalefete yönelik sert uygulamaları eleştiren sorusuna cevap veren Putin, “Burada Stalinizmin unsurları olduğunu düşünmüyorum. Stalinizm bir kişi kültürü. Yasaların toptan ihlali, baskılar ve kamplar. Rusya’da bunlar şimdi yok, gelecekte de hiç olmayacak.” dedi.

Rusya’da toplumun artık bu tür bir anlayışa müsaade etmeyeceğine değinen Putin, “Bu biz de düzenin olmayacağı anlamına da gelmemeli. Herkes yasa karşısında eşit olmalı. Punkçı kızlar da, mezarları kirletenler de herkes eşit olmalı. Kimseyi siyasi sebeplerden dolayı içeri koymuyoruz. Toplumsal etkinlikler yasa çerçevesinde yapılmalı.” hatırlatmasında bulundu.

Muhalefetin yaklaşımlarını Venediktov’un rahatlıkla vatandaşa ulaştırabileceğini kaydeden Putin, “Neden polislerin apoletlerini söküyorsunu? Sadece dikkat çekmek için. Sivil toplum kuruluşlarına ilgi duyuyoruz. Yerel yönetimler tarafından insanlara karşı kaba davranış ve ihlaller olabiliyor. Anayasanın garantörü olarak bölgelerde olup bitenler benim için çok önemli.” ifadelerini kullandı.

SİYASİ MAHKUM YOK

Sivil toplum kuruluşlarının yurt dışından finanse edilmesinin kötü olmadığını, ancak bilmeleri gerektiğini vurgulayan Putin, “Bu bil sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerini yasaklı hale getirmiyor. Onlar sadece nereden ne kadar para aldıklarını söylesin. İnternette özgürlüklerin sınırına gelince orada sınır yok. Ancak, çocuk istismarı, uyuşturucu ve intihar gibi olaylara karşı koruma almamız lazım. Bu tür unsurlar varsa kapatılması gerekiyor.” dedi.

Rusya’da herhangi bir siyasi tutuklu bulunmadığını da hatırlatan Putin, “İnsanlar hapishanelere siyasi görüş ve eylemleri nedeni ile değil, somut yasa ihlalleri sonucu giriyor. Punkçı kızlar bunun örneği. Toplu gösteriler hukuk çerçevesinde yapılması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

PUTİN: OKULLARDA BAŞÖRTÜSÜ GELENEK DEĞİL

Rusya Devlet Başkanı Putin, okullarda başörtüsü olayının etnik bölgeler dahil Rusya’da geleneksel bir durum olmadığını söyledi. Müslümanların yoğunlukta yaşadığı Cumhuriyetler dahil Rusya’da böyle bir gelenek olmadığını savunan Putin, “Başörtüsü önemli bazı İslam ülkelerinde de yasak… Ülkemizde okul üniformaları ile ilgili uygulamaya dönülmesi gerektiğine inanıyorum. Bu şimdi uygulanıyor, bölgeler de üniforma uygulamasını daha aktif olarak uygulamaya koymasını ümit ediyorum.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.