Dolar 34,2737
%0.07
Euro 37,4192
%0.07
Altın 2.919,600
%0.07
Bist-100 8.699,00
%-1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Putin ve Erdoğan telefonda Suriye krizini görüştü

Putin ve Erdoğan telefonda Suriye krizini görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, telefonla yaptığı görüşmede Suriye krizini ele aldı. Dün Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Rus meslektaşı Sergey Lavrov’la telefon görüşmesi yapmıştı.Kremlin...

  • Ege Postası
  • 27.06.2013 - 14:26
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, telefonla yaptığı görüşmede Suriye krizini ele aldı. Dün Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Rus meslektaşı Sergey Lavrov’la telefon görüşmesi yapmıştı.

Kremlin Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, Erdoğan ve Putin’in bir telefon görüşmesi yaptığı kaydedildi. Görüşmede Suriye’de durum ele alınırken, her iki lider krizin çözümü bağlamında faaliyetlerin koordine etmeye hazır olduklarını vurguladı.

Açıklamada, “Liderler, başta Suriye ve çevresi olmak üzere bölgesel durumla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Krize siyasi çözüm bulunması bağlamında faaliyetlerin koordine edilmesine karşılıklı olarak hazır oldukları ifade edildi. Taraflar sıkı temas halinde olmaya devam edilmesi hususunda da anlaştı.” bilgisi verildi.

Görüşmede ayrıca ikili karşılıklı işbirliğine ilişkin güncel konular da ele alındı. Aralık ayında İstanbul’da (Putin’in ziyaretinde) Üst Düzey İşbirliği Konsey’inin (ÜDİK) üçüncü toplantısında mutabık kalınan anlaşmaların hayata geçirilmesi değerlendirildi.

Liderler yıl sonuna doğru ÜDİK’in Rusya’da yapılacak toplantısının hazırlık konuları da müzakere etti. Her iki taraf, enerji dahil çok boyutlu Rus-Türk işbirliğini yüksek değerlendirdi.

Kremlin açıklamasına göre, görüşme Erdoğan’ın inisiyatifiyle gerçekleştirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.