Dolar 34,1371
%0.08
Euro 38,2513
%0.22
Altın 2.916,250
%0.06
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
R.Ç. davasının duruşması ertelendi

R.Ç. davasının duruşması ertelendi

Diyarbakır’da eşcinsel olduğu iddiasıyla babası ve iki amcası tarafından öldürüldüğü öne sürülen 17 yaşındaki R.Ç.’nin davası ertelendi. Duruşmaya katılan R.Ç.’nin annesi G.Ç., davanın müdahili eşcinsellerden şikayetçi...

  • Ege Postası
  • 15.08.2013 - 13:58
Diyarbakır’da eşcinsel olduğu iddiasıyla babası ve iki amcası tarafından öldürüldüğü öne sürülen 17 yaşındaki R.Ç.’nin davası ertelendi. Duruşmaya katılan R.Ç.’nin annesi G.Ç., davanın müdahili eşcinsellerden şikayetçi oldu.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde geçen yıl farklı cinsel eğilimleri olduğu gerekçesiyle evden kaçan ve daha sonra babası ve amcaları tarafından öldürülerek cesedi yol kenarına atılan R.Ç. davasına devam edildi. Diyarbakır 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar öldürülen gencin babası M.Ç. ile amcaları Ş.Ç. ve M.A.Ç. ile davaya müdahillikleri kabul edilen bazı eşcinseller katıldı. Polis duruşma salonunda geniş güvenlik önlemi alarak eşcinselleri ile R.Ç.’nin yakınlarını ayrı ayrı oturttu.

Duruşmada konuşan R.Ç.’nin annesi G.Ç., eşi ve kayınlarının suçsuz olduğunu belirterek, olaydan sonra ailelerinin dağıldığını dile getirdi. G.Ç., “Oğlum lise ikinci sınıftan sonra okuyamadı, bunların (eşcinselleri işaret ederek) yüzünden. Bunlar çocuğunun hayatını kararttı. Bunlardan ve yanımdaki bu avukattan şikayetçiyim. Benim eşim evladına kıyacak biri değil.” dedi.

Duruşmada savcı esas hakkındaki mütalaasını vermek için süre istedi. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı aralık ayına erteledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.