Dolar 34,2023
%-0.01
Euro 37,9200
%0.39
Altın 2.911,180
%-0.63
Bist-100 9.351,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Reddedilen değişiklik Solak'ı  çileden çıkarttı

Reddedilen değişiklik Solak'ı çileden çıkarttı

Çiğli Esentepe Mahallesi’nde mevcut yeşil alanın rekreasyon alanı olarak değiştirilmesini öngören imar plan değişikliğinin Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından reddedilmesi Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ı çileden çıkardı.Solak önce toplantı salonundaki yerini aldı ardından CHP Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan ve Grup Sözcüsü Murat Bakan’ın yanına gitti sonrasında ise salonu sinirli bir şekilde terk etti.

  • Ege Postası
  • 08.10.2012 - 20:07
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı birinci meclis toplantısı Adnan Oğuz Akyarlı başkanlığında yapıldı. Çiğli Esentepe Mahallesi’nde mevcut yeşil alanın  rekreasyon alanı olarak değiştirilmesini öngören imar plan değişikliğinin Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından reddedilmesi Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ı çileden çıkardı.

TOPLANTIYA GİRMEDİ

Meclis toplantısı öncesi Başkan Solak, imar değişikliği ile ilgili maddenin reddedildiğini öğrenince sinirlendi. Meclis üyelerinin sakinleştirmeye çalıştığı Solak daha sonra yerine oturdu.Toplantı başlamasına kısa bir süre kala CHP Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan ve Grup Sözcüsü Murat Bakan’ın yanına giden Solak, komisyonlardan geçmeyen ve reddedilen imar değişiklikleri konusunda bilgi almak istedi. Aydoğan ve Bakan’dan ‘planlarda tadilat yapılması lazım, bürokratlara sor’ yanıtını alan Solak salonu sinirli bir şekilde terk etti.Komisyonda oy birliği ile reddedilen öneri meclistede oy birliği ile reddedildi. Kararın nedeninde belediye hizmet alanının rekreasyon alanı ile takasında yüzde 3’lük bir ticari alan öngörüldüğü ve durumun hukuka aykırı olmasının yattığı öğrenildi.

Esentepe'deki 30 dönümlük alanda Çiğli Belediyesi 35 bin insanı yakından ilgilendiren rekreasyon alanı yapmak istemiş ve Ağustos ayında bu eksende adım atarak imar değişikliğini mecliste oy birliği ile kabul etmişti.

HEDEFİNDE BÜROKRATLAR VE KOMİSYON VAR

Geçtiğimiz ay ki toplantıda Evka 2’de ki eski Pelikan Kafe’nin bulunduğu belediye hizmet alanının kültürel ve ticaret alanı olarak belirlenmesine yönelik hazırlanan imar planı değişikliği de mecliste reddedilmişti.Solak’ın yakın çevresine uzun süredir Büyükşehir bürokratları ve İmar Komisyonu hakkında dert yandığı ve, “ değişiklikleri ret ederek elimizi kolumuzu bağlıyorlar. Her seferinde 5 binliklerde tadilat yapın diyorlar. Küçük bahaneler ile meclisten geçirmiyorlar. Oysa 5 binliklerde Büyükşehir Belediyesi'nin onaylama ve değiştirme yetkisi var ancak hep ipe un seriyorlar” dediği ifade edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.