Dolar 34,2252
%0.05
Euro 37,9626
%0.5
Altın 2.916,750
%-0.44
Bist-100 9.231,00
%-1.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkülerle moral buldular

Türkülerle moral buldular

Gültepe Toros Şenliği’nde vatandaşlar türkülerin güçlü sesi Canan Başkaya ile coştu.

  • Ege Postası
  • 08.10.2012 - 09:34

İZMİR-Konak Belediyesi ile Gültepe Torosgücü Spor Kulübü tarafından düzenlenen Toros Şenliği’nde, Gültepeliler, halk müziği sanatçısı Canan Başkaya coştu. Toros pazaryerinde gerçekleştirilen etkinliğe, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Gültepe Torosgücü Spor Kulübü Başkanı Abdülrezzak Avcı, Gültepe bölgesi muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Tartan, Türkiye’nin zorlu bir dönemden geçtiğine değinerek, “Her geçen gün şehit haberleri yüreğimize adeta bir kor düşürüyor. Üzülüyoruz. Ama bir yandan da hayat her şeye rağmen devam ediyor. Terörün önünde eğilmeyeceğimizi, birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olduğumuzu gösteren bir gün yaşıyoruz. Bugün Canan Başkaya birbirinden güzel türküleriyle bizlere büyük moral aşıladığı için kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Gültepe çevresinde yaptıkları kentsel dönüşüme de değinen Başkan Tartan sözlerine şöyle devam etti:

“Ben yaşamımı 24 saat boyunca halkın hizmetine adamış bir insanım. Gültepe’de yaptıklarımızı da biliyorsunuz. Toros ve çevresinde yaptıklarımız adeta bir kentsel dönüşüm. Maalesef yasa ve yönetmelikler bizi belli konularda sınırlıyor ama buna rağmen yine de en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Gültepe’deki orman alanımız tamamlandığında İzmir’e 80 dönümlük yeni bir yeşil alan yaratmış olacağız. Bu çok önemli bir proje Türkiye’ye örnek olacak. Yine küçük dokunuşlarla okullarımıza, yollarımıza, parklarımıza, bahçelerimize sevgi elimizi uzatıyoruz. Bizim temel felsefemiz hep sevgiyle, dostlukla, kardeşlikle bazı şeyleri başarabilmek.  Bugünkü buluşmada onun bir örneği, inşallah keyif alacaksınız, mutlu olacaksınız. İnşallah bize uzanan ellere karşı bu birlik ve dayanışmamız bir kez daha Türkiye sevdasıyla ayaklanmış olacak. Her şey gönlünüzce olsun, yolunuz açık olsun. Sevginiz ve gücünüz daim olsun.”    

Bozlaklarla, uzun havalarla, oyun havalarıyla Gültepelileri zaman zaman duygulandıran zaman zaman da eğlendiren Canan Başkaya’ya teşekkür eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, çocukları ve gençleri sosyal yaşamın içerisine kattığı için Torosgücü yöneticilerine de teşekkür etti.

İzmir’de ilk kez konser verme mutluluğunu Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan sayesinde yaşadığını belirten Türk Halk Müziği’nin güçlü sesi Canan Başkaya, Pir Sultan Abdal’ın ‘Derdim Çoktur Hangisine Yanayım’ türküsüyle başladığı konserine Karacaoğlan’dan ‘Yeşil Başlı Gövel Ördek Gibi’ türküsüyle devam etti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.