Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rektörden Taylandlı öğrenciye: Tayland’dan hiç öğrencimiz yok

Rektörden Taylandlı öğrenciye: Tayland’dan hiç öğrencimiz yok

Türkçe Olimpiyatları için Türkiye’ye gelen öğrencilerden bir grup, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer’i ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Murat Tuncer, heyetteki Taylandlı öğrenciye, üniversite eğitimini Hacettepe’de...

  • Ege Postası
  • 11.06.2013 - 13:56
Türkçe Olimpiyatları için Türkiye’ye gelen öğrencilerden bir grup, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer’i ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Murat Tuncer, heyetteki Taylandlı öğrenciye, üniversite eğitimini Hacettepe’de almasını önerdi ve “Tayland’dan hiç öğrencimiz yok. Gelirsen ilk olacaksın. Bu da full burslu okuman anlamına gelir.” daveti yaptı. Taylandlı konuk, sevinçle karşıladığı davet üzerine, “Çok isterim” cevabını verdi.

Diğer öğrencilerle de sohbet eden Prof. Tuncer, konuklarının türkü ve şiirlerini dinledi. Üniversite eğitimleri için Hacettepe’yi düşünmelerini tavsiye eden Prof. Tuncer, üniversitenin özellikle tıp eğitiminde Türkiye’nin gözbebeği olduğunu ifade ederek, “39 Afrika ülkesinden öğrenci barındırıyoruz. Önümüzdeki yıllarda yabancı öğrenci sayımızı katlayarak artırmak istiyoruz.” dedi.

“Severek ayrılalım”, “Şimdi başka bahar” ve “Sakarya” şiirini seslendiren öğrencilere Prof. Tuncer, çeşitli hediyeler verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.