Dolar 34,1728
%0.11
Euro 38,1863
%-0.15
Altın 2.937,810
%0.15
Bist-100 9.829,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rize’de 4 bin 500 kişi evde bakım hizmeti görüyor

Rize’de 4 bin 500 kişi evde bakım hizmeti görüyor

Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, ilde 4 bin 500 hastaya evde bakım hizmeti verdiklerini söyledi.    Mustafa Tepe, evde sağlık hizmeti uygulamasının amacının, yatağa bağımlı kişilere ihtiyacı olan sağlık hizmetinin...

  • Ege Postası
  • 03.05.2013 - 13:03
Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, ilde 4 bin 500 hastaya evde bakım hizmeti verdiklerini söyledi.

    Mustafa Tepe, evde sağlık hizmeti uygulamasının amacının, yatağa bağımlı kişilere ihtiyacı olan sağlık hizmetinin ev ortamında sunulması olduğunu belirterek, "Evde sağlık hizmeti veren personelimize daha etkin ve verimli hizmet sunabilmesi, değişen teknikleri öğrenip uygulamaları için eğitimlerde veriyoruz." dedi.

    Tepe, şunları kaydetti: "Rize'de 2011 yılı Ocak ayından itibaren sağlıkta dönüşüm programı kapsamında başlatılan evde sağlık hizmetleri uygulamaları ile 2 yıllık süreçte il genelinde 4 bin 500'e yakın hastaya evde sağlık hizmeti veriyoruz. Aynı zamanda yatağa bağımlı hastaların ihtiyaç duydukları manuel karyola ve oksijen cihazı gibi evde kullanımı gerekli olan tıbbi cihaz ve gereçlerin karşılanmasında da yardımcı oluyoruz. Hastalarımıza evde sağlık hizmeti sunmaktaki amacımız günlük yaşam şartlarını en az etkileyerek en doğru tedaviye ulaşmak yolu ile hastalığın ve yetersizliğin etkilerini en aza indirmek ve aynı zamanda hastanın yaşam kalitesini yükseltmektir. Bu hizmet ayrıca; evde kalmayı tercih eden ve tedavisi, bakımı devam eden ancak yakın aile çevresi ve arkadaşları tarafından bakımı gerçekleştirilemeyen hastalar için gereklidir.”

    Tepe, “Evde sağlık hizmetinden terminal dönem palyatif bakım hastaları, ileri derecedeki kas hastaları, KOAH vb. solunum sistemi hastalıkları, hastanede yatarak tedavi gördükten sonra taburcu edilen ve evde sürdürülmesi gereken tedaviler, evde sağlık hizmeti kapsamına alınan hastaların ihtiyaç duyduğu ağız ve diş sağlığı hizmetlerinden yararlanabilir. Evde sağlık hizmeti almak isteyen bu tür hastalarımız mesai saatleri içinde kendileri veya yakınları aracılığı ile aile hekimlerine, hastanelerimizdeki Evde Sağlık Hizmetleri Birim polikliniğine, İl Sağlık Müdürlüğü Koordinasyon Merkezine bizzat giderek veya 444 38 33 ya da 214 93 21 numaralı telefonları arayarak evde sağlık hizmeti almak için başvuru yapabilirler."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.