Dolar 32,5094
%-0.02
Euro 34,9604
%-0.04
Altın 2.435,530
%0
Bist-100 10.446,00
%1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Romanya'da sıcak alarmı

Romanya'da sıcak alarmı

Romanya, bu yılın en sıcak günlerini yaşıyor. Hava sıcaklığı, başkent Bükreş'te 39 santigrat dereceyi bulurken, güneş çarpması nedeniyle 1 kişi hayatını kaybetti.Sıcak hava, başkent Bükreş’te hayatı olumsuz etkiliyor. Sokaklar...

  • Ege Postası
  • 30.07.2013 - 15:45
Romanya, bu yılın en sıcak günlerini yaşıyor. Hava sıcaklığı, başkent Bükreş'te 39 santigrat dereceyi bulurken, güneş çarpması nedeniyle 1 kişi hayatını kaybetti.

Sıcak hava, başkent Bükreş’te hayatı olumsuz etkiliyor. Sokaklar ve parklar sıcaklardan dolayı boşaldı. İnsanlar buldukları gölgelerde serinlemeye çalışıyor. Belediyelerin, su çadırları ve su fıskiyeleri insanları biraz olsun serinletiyor. Sıcaklardan bayılanlar ve fenalaşanlar için ambulanslar sürekli tetikte bekliyor. Sıcak hava en çok güneş altında çalışanlar etkileniyor. Bunaltıcı havadan hayvanlar da olumsuz etkileniyor. Yetkililer, gerek duyulmadıkça öğle saatlerinde yaşlı ve çocukların evlerinden çıkmaması uyarısı yaptı.

Havanın sıcaklığından yakınan Romen vatandaş “Biz İspanya’da yaşıyoruz tatil için eşimle ülkeme Romanya’ya geldik ama burası beklediğimizden çok sıcak tatilimizin geri kalan kısmını başka bir yerde geçirmeyi planlıyoruz." dedi.

Romanya Meteoroloji Kurumu, kavurucu sıcakların ardından önümüzdeki günlerde gök gürültülü sağanak ve fırtına uyarısı yaptı. Hafta sonuna doğru, metrekareye 25-30 litre yağış düşmesi bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.