Dolar 32,5314
%0.05
Euro 34,9764
%0.01
Altın 2.438,120
%0.1
Bist-100 10.446,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Ev ödevleri sosyal adaletsizliği körüklüyor'

"Ev ödevleri sosyal adaletsizliği körüklüyor"

Berlin Sosyal Araştırmalar Bilim Merkezi Başkanı Jutta Allmendiger, derste işlenen konunun okulda küçük gruplar halinde tekrarlanmasını ve ev ödevlerinin rafa kaldırılmasını istedi.Alman Haber Ajansı dpa’ya yaptığı açıklamayla Alman...

  • Ege Postası
  • 30.07.2013 - 14:53
Berlin Sosyal Araştırmalar Bilim Merkezi Başkanı Jutta Allmendiger, derste işlenen konunun okulda küçük gruplar halinde tekrarlanmasını ve ev ödevlerinin rafa kaldırılmasını istedi.

Alman Haber Ajansı dpa’ya yaptığı açıklamayla Alman eğitim sisteminde yeni bir tartışma başlatan Allmendiger, ev ödevlerinin sosyal adaletsizliği körüklediğini düşünüyor.
Allmendiger’e göre öğrencilerin bir kısmı velilerinden yardım alabilirken, diğer bir kısım da velilerden yardım alamadıkları için sorun yaşıyor. Eğitim araştırmacısının bu talebi diğer uzmanlar tarafından faydasız, hatta zararlı olarak görülüyor.

Alman Eğitimciler Birliği Jutta Allmendiger’in bahsettiği sorunun var olduğunu ancak ev ödevlerini kaldırmanın çözüm olmayacağını düşünüyor. Öğretmenler Birliği ise ev ödevlerinin önemine vurgu yaparak özellikle zayıf öğrenciler için ev ödevlerinin kaçınılmaz olduğu kanısında.

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin okullar için sunduğu bir imkan Allmendiger’in talebini karşılar nitelikte. Eyaletteki bir maddede ödevlerin tüm gün okullarda dersler içerisine entegre edilmesi söz konusu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.