Dolar 34,0356
%0.17
Euro 37,6261
%-0.12
Altın 2.732,390
%0.15
Bist-100 9.717,00
%-0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rumlar AB gününde bile AB'yi eleştirdi

Rumlar AB gününde bile AB'yi eleştirdi

Rum Hükümeti ve siyasi partililer, Avrupa Birliği (AB) gününde, Güney Kıbrıs’ın içerisinde bulunduğu ekonomik kriz konusunda AB’nin izlediği tutumu eleştirdi. Güney Kıbrıs'taki mali krize sebebiyet veren gerekçeler arasında AB'nin...

  • Ege Postası
  • 10.05.2013 - 14:46
Rum Hükümeti ve siyasi partililer, Avrupa Birliği (AB) gününde, Güney Kıbrıs’ın içerisinde bulunduğu ekonomik kriz konusunda AB’nin izlediği tutumu eleştirdi.

Güney Kıbrıs'taki mali krize sebebiyet veren gerekçeler arasında AB'nin aldığı kararları da sorumlu gören Rumların birliğe kızgınlığı dinmek bilmiyor. Ülkedeki siyasilerin yanı sıra AB'yi eleştirenler arasında Rum Hükümet Sözcüsü Hristos Stiliandis de yer alıyor.

Stiliandis, dün yaptığı açıklamada, AB'nin Güney Kıbrıs’a yönelik desteğinin “beklendiği gibi olmadığını” belirterek, bu nedenle Kıbrıslı Rumların “üzüntü duyduklarını” ifade etti.

Stiliandis, buna karşın özellikle küçük devletlerin, ekonomik ve diğer tehlikelerin var olduğu bugünkü uluslararası ortamda, AB dışında kalarak, uluslararası alanda etkili ve kayda değer bir politika sürdürmelerinin mümkün olmadığını belirtti.

Stiliandis'in yanı sıra Emekçi Halkın İlerici Partisi AKEL'den yapılan açıklamada, Güney Kıbrıs’ın Euro Grubu’nun “daha önce hiç görülmemiş saldırısına maruz kaldığı” belirtilerek, AB’nin üye ülkeler arasında ayrımcılık yaptığını öne sürdü.

Diğer Rum parti yetkililerinden yapılan açıklamalarda da AB’ye yönelik sert eleştiriler dile getirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.