Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ruslar internette spor ile ilgili en çok futbol ve hokeyi sorguluyor

Ruslar internette spor ile ilgili en çok futbol ve hokeyi sorguluyor

Rus arama motoru Yandex Rusya’da vatandaşların internet aracılığıyla hangi spor dallarına daha çok ilgi gösterdiği ile ilgi rapor yayınladı.    Yandex’in verilerine göre Rusya’da internette en çok futbol kelimesi aranıyor....

  • Ege Postası
  • 20.07.2013 - 15:27
Rus arama motoru Yandex Rusya’da vatandaşların internet aracılığıyla hangi spor dallarına daha çok ilgi gösterdiği ile ilgi rapor yayınladı.

    Yandex’in verilerine göre Rusya’da internette en çok futbol kelimesi aranıyor. Sezona göre futbol ile ilgili her ay 5 ile 10 milyon arasında arama yapılıyor. İkinci sırada ise buz hokeyi yer alıyor. Bu spor dalı ile ilgili şampiyona döneminde aramalar 8 milyona kadar ulaşıyor.

    Rusya’nın doğuya uzanan daha soğuk bölgeleri hokeye futboldan daha çok ilgi gösterirken ülkenin güneyinde yer alan Rostov kenti ve Kuzey Kafkas bölgesi futbolla daha ilgili.

    Rusya’nın en doğu sınırında bulunan Habarovsk bölgesi basketbola öncelik tanırken yine güneydeki Çelyabinsk bölgesi hokeye daha çok ilgili gösteriyor. Nijnıy Novgorod sakinleri ise atletizm, tenis ve bilardo gibi spor dallarına meraklı olduğu bildirildi. Rusya’nın batı sınırındaki Pskov şehri ve diğer bölgelerdeki Kalmukya, Altay, Tuva Özerk Cumhuriyetleri satranca merak duyarken Murmansk kenti sakinleri ise kayak sporlarını araştırıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.