Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rusya'da 1 Mayıs işçi bayramında sokaklar doldu

Rusya'da 1 Mayıs işçi bayramında sokaklar doldu

Rusya’da 1 Mayıs işçi bayramı çeşitli siyasi parti ve örgütler tarafından coşkuyla kutlandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçen ay tesis ettiği eski SSCB madalyası “İşçi Kahramanı” madalyasıyla 5 kişiyi onurlandırdı....

  • Ege Postası
  • 02.05.2013 - 01:21
Rusya’da 1 Mayıs işçi bayramı çeşitli siyasi parti ve örgütler tarafından coşkuyla kutlandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçen ay tesis ettiği eski SSCB madalyası “İşçi Kahramanı” madalyasıyla 5 kişiyi onurlandırdı.

St. Petersburg kentinde düzenlenen 1 Mayıs yürüyüşüne yaklaşık 150 bin kişi katıldı. St. Petersburg Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “30 kişi Dvortsovaya Ploşad meydanında asayişi bozdu. O sırada meydanda Birleşik Rusya Partisi (iktidar) miting yapılıyordu. Hepsi gözaltına alınarak karakola götürüldü" bilgisi verildi. Kavganın ırkçı ve anarşist gruplar arasında çıktığı da kaydedildi.

St. Petersburg’un Nevski caddesinde yapılan dev yürüyüşe komünist, milliyetçi, sendika, anarşist ve çeşitli sol örgüt yanlıları katıldı. Dvortsovaya Ploşad meydanında Birleşik Rusya Partisi mitingine bir kaç bin kişi katılırken, çevrede polis ve Kozak birliklerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlerden kaçmadı.

Başkent Moskova’da da başta Komünist Partisi olmak üzere çeşitli siyasi parti ve örgütler meydanları doldurdu. Moskova’daki yürüyüş ve mitinglere yaklaşık 70 bin kişi katıldı. Bazı sol örgüt yandaşları ve anarşistler Putin aleyhine slogan attı. Komünist Parti’nin yürüyüşüne yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Moskova’da ırkçılar Şukinskaya metrosu yanında yürüyüş düzenledi. Anarşistler ise Tverskaya bulvarı yakınlarında miting düzenleyerek Bolotnaya Meydanı’nda tutuklanan göstericilerin serbest bırakılmasını talep etti.

Moskova’nın merkezinde aşırı sağcı Liberal Demokrat Partisi miting düzenledi. Mitingde konuşan parti Başkanı Vladimir Jirinovski, “asıl kendisinin işçi haklarından yana olduğunu” ifade ederek, “Sendikacılar ancak 1 Mayıs’ta bağırır çağırır. Peki kışın neler yapıyorsunuz'! Uyuyorsunuz!” diyerek sert eleştiride bulundu.

PUTİN’E GÖRE ÜLKEYİ AYAKTA TUTAN MESLEKLER

Rusya Devlet Başkanı Putin, eski SSCB’nin en yüksek işçi madalyası “Kahraman İşçi” madalyasını aralarında 3 işçi, 1 sanatçı ve 1 doktor olmak üzere 5 kişiye sunarak onurlandırdı. St.Petersburg’un Konstantinovski Sarayı’nda düzenlenen törende konuşan Putin, tarihi hatıraların muhafaze edilmesinin çok önem arzettiğini kaydederek, “O eski saygıyı tekrar canlandırmamız lazım, ülkeyi ayakta tutan meslekleri canlandırmamız lazım. Bu meslekler mühendis, işçi, çiftçi, öğretmen, hekim.” dedi. Rusya’nın genelinde düzenlenen 1 Mayıs kutlamalarına yüz binlerce kişinin katıldığı belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.