Dolar 34,2243
%-0.06
Euro 37,4695
%-0.45
Altın 2.870,940
%-0.55
Bist-100 9.132,00
%0.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rusya'dan Bulgaristan'a 3 milyar Euro'luk Güney Akım yatırımı

Rusya'dan Bulgaristan'a 3 milyar Euro'luk Güney Akım yatırımı

Rus Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miler, Güney Akım projesi ile alakalı Bulgaristan'a 3,1 milyar Euro yatırım yapılacağını açıkladı. Sofya'da Bulgaristan Başbakanı Plamen Oreşarski ve Ekonomi Bakanı Dragomir Stoynev ile görüşen...

  • Ege Postası
  • 08.07.2013 - 17:46
Rus Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miler, Güney Akım projesi ile alakalı Bulgaristan'a 3,1 milyar Euro yatırım yapılacağını açıkladı.

Sofya'da Bulgaristan Başbakanı Plamen Oreşarski ve Ekonomi Bakanı Dragomir Stoynev ile görüşen Miler, Bulgaristan'a ilk gazın 2015'te geleceğini duyurdu. Boru inşaatında yerel şirketlerin istihdam edileceğini aktaran Miler, şu an itibarıyla Güney Akım'ın biraz geciktiğini itiraf etti. Buna rağmen inşaat başlangıç vadelerinin aksatılmayacağını belirten Rus şirket yöneticisi, Rus tarafının Bulgaristan'daki tüm işlemleri finanse edeceğini ve bu konuda herhangi bir pürüz yaşanmayacağının teminatını verdi. Buna karşılık Bulgar tarafı, alması gereken transit gaz ücretlerinden 15 yıl boyunca feragat edecek.

Bulgar Ekonomi Bakanı Dragomir Stoynev, proje hakkındaki tüm işlemleri hızlandıracaklarını, Rusya ile doğrudan gaz bağlantısının kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.