Dolar 34,2243
%-0.06
Euro 37,4695
%-0.45
Altın 2.870,940
%-0.55
Bist-100 9.132,00
%0.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sütlüoğlu: Türkiye'de her 7 kişiden 1'i Didi içiyor

Sütlüoğlu: Türkiye'de her 7 kişiden 1'i Didi içiyor

Son yıllarda çayda çeşitlendirme çalışmaları sonucu yeşil çay, organik çay gibi ürünlerle tüketicinin karşısına çıkan Çaykur, yakın bir zamanda piyasaya sürdüğü 'Didi' isimli soğuk çayıyla da adından söz ettiriyor. Çaykur...

  • Ege Postası
  • 08.07.2013 - 15:47
Son yıllarda çayda çeşitlendirme çalışmaları sonucu yeşil çay, organik çay gibi ürünlerle tüketicinin karşısına çıkan Çaykur, yakın bir zamanda piyasaya sürdüğü 'Didi' isimli soğuk çayıyla da adından söz ettiriyor. Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, "Türkiye’de her 7 kişiden 1’i Didi içiyor. Hedefimiz tüm halkımıza bunu içirmek." dedi.

Sütlüoğlu, devam eden ikinci sürgün yaş çay kampanyası hakkında bilgi vermek amacıyla Çaykur Genel Müdürlüğü'nde gazetecilerle bir araya geldi. Birinci sürgünde üreticiden 231 bin 329 ton yaş çay alımı yaptıklarını hatırlatan Sütlüoğlu, "İkinci sürgünde ise bugüne kadar 85 bin tonluk bir alım gerçekleştirdik. Birinci ve ikinci sürgün toplamında bugüne kadar üreticimizden 309 bin 815 ton yaş çay alımı yaptık. Çay alımlarımız günlük 7 bin tonlar seviyesinde devam ediyor. Fabrikalarımız tüm kapasite çalışıyor. Üreticilerimiz temmuz ayında verdikleri yaş çayın bedelini bu ay sonuna doğru alacak. Geçtiğimiz hafta 93 milyon liralık budama bedelini de üretici hesaplarına aktarmıştık. Stoklarımızda 100 bin ton kuru çayımız var. Bugüne kadar 44 bin ton kuru çay satışımız olmuş ve hem iç hem de dış pazarda satışlarımız devam etmektedir." şeklinde konuştu.

Bu yıl hizmete soktukları çayda randevulu sistem projesinin kusursuz devam ettiğini ifade eden Sütlüoğlu, şunları söyledi: 'Üreticilerimiz bu sistemle çayını izdiham yaşamada rahat bir şekilde bize satabiliyor. Üreticilerimizden getirdiğimiz bu sistem sonrası dualar alıyoruz. Randevulu sistemin kaldırıldığı yönünde bazı basın yayın organlarında haberler çıktı. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Ayrıca kurumumuzun çaydan bira yaptığı haberlerini de görür olduk. Bu yalan haberlerin hangi biriyle uğraşacağımızı şaşırdık. Başarımıza gölge düşürmeye çalışanlara aman vermeyeceğiz. Üreticilerimizden bu tip haberlere karşı sağduyulu olmalarını istiyoruz. Çaykur alanında her geçen gün büyüyor.'

"TÜKETİCİ DİDİ’Yİ ÇOK SEVDİ"

Sütlüoğlu, yakın bir zamanda piyasaya sürdükleri 'Didi' isimli soğuk çaylarına her kesimden büyük talep olduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti: "Soğuk çayımızda çok güzel başarı yakaladık. Ülkemizde 7 kişiden 1'i Didi içiyor. Talepleri karşılayamıyoruz. Hatta bazı illerdeki marketlerde 'Didi tükenmiştir’ yazılarının asıldığı haberlerini duyuyoruz. Bergomat, limon ve şeftali aromalı olarak ürettiğimiz soğuk çayımızda hedefimiz kuru çayda olduğu gibi Türkiye'de lider olmaktır. Bir başka hedefimiz tüm halkımıza soğuk çayımızı içirmek. Avrupa ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkeye soğuk çay ihraç etmeye de başladık. Ramazan ayında tüketicilerimiz sağlık açısından son derece zararlı olan asitli içeceklerden uzak durarak sağlık dostu olan soğuk çayımızı içsin. Didi'yi ilerleyen günlerde aile boyu olarak üretip halkımıza sunacağız."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.