Dolar 34,0725
%0.28
Euro 37,6672
%-0.01
Altın 2.737,290
%0.33
Bist-100 9.797,00
%0.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rusya’da 110 bin mahkum iş adamına af; Hodorkovski de listede

Rusya’da 110 bin mahkum iş adamına af; Hodorkovski de listede

Rusya’da ekonomik suçlara yönelik af kapsamında 110 bin mahkumun affedilmesi gündemde. Rusya’nın eski en büyük petrol şirketi Yukos’un sahibi Mihail Hodorkovski ve iş ortağı Platon Lebedev’i de kapsayabilecek genel ekonomik affı Rusya...

  • Ege Postası
  • 16.05.2013 - 13:06
Rusya’da ekonomik suçlara yönelik af kapsamında 110 bin mahkumun affedilmesi gündemde. Rusya’nın eski en büyük petrol şirketi Yukos’un sahibi Mihail Hodorkovski ve iş ortağı Platon Lebedev’i de kapsayabilecek genel ekonomik affı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gelecek hafta iş dünyasının temsilcileri ile görüşecek.

Dojd televizyonu hükümet kaynaklarından edindiği bilgiye göre parlamentoya önümüzdeki günlerde gelecek teklifin yasalaşması durumunda yılsonundan önce ekonomik suçlardan tutuklu 110 bin kişi serbest kalabilecek.

İş dünyası Ombudsmanı Boris Titov ve Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Başkanı Sergey Narışkin, 26 Mayıs’ta kutlanan işverenler gününden birkaç gün önce bir araya gelerek af konusunu değerlendirecek.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in Hodorkovski’ye de kapsayan bir genel af çalışmasını destekleyip desteklemediği bilinmiyor. Ancak, Kremlin basın danışmanı Dmitri Peskov, Putin’in inisiyatiften haberdar olduğunu söyledi. Peskov açıklamasında, “Ekonomik suçlara yönelik afla ilgili farklı alternatifler var. Konu müzakere ediliyor.” dedi.

Rusya’da siyasi olarak mahkum edildikleri iddia edilen Hodorkovski ve Lebedev vergi kaçakçılığı suçlarından 11 yıla mahkum olmuşlardı. Lebedev’in mahkumiyeti Ağustos 2014’de, Hodorkovski’nin de Ekim 2014’de bitiyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.