Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
SATSO Başkanı Kösemusul: Kadir gecesinin heyecanını birlikte yaşamalıyız

SATSO Başkanı Kösemusul: Kadir gecesinin heyecanını birlikte yaşamalıyız

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Kadir gecesinin heyecanını hep birlikte yaşamak gerektiğini söyledi. Kösemusul, yaptığı yazılı açıklamada, manevi arınma ve yücelme, paylaşarak zenginleşme...

  • Ege Postası
  • 02.08.2013 - 18:34
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Kadir gecesinin heyecanını hep birlikte yaşamak gerektiğini söyledi.

Kösemusul, yaptığı yazılı açıklamada, manevi arınma ve yücelme, paylaşarak zenginleşme ayı olan, namaz, oruç, hayır, gibi pek çok ibadetin birlikte yerine getirildiği mübarek Ramazan ayının son günlerinin idrak edildiğini hatırlattı. Kadir gecesine ulaşmanın heyecanı ve mutluluğunun yaşandığını vurgulayan Kösemusul, şunları kaydetti: “Oruç ile birlikte yaptığımız ibadetlerle maneviyatımızı zenginleştirdiğimiz Ramazan ayı, Kadir gecesi ile zirveye ulaşmakta ve Ramazan Bayramı ile taçlanmaktadır. Kadir Gecesi, Kur'an-ı Kerim’in övdüğü, esenlik ve huzurun her tarafa yayıldığı sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bir gecedir. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi, insanlığa rehber, şifa ve ebedî mutluluğun anahtarı olarak gönderilen Kur’an’ı Kerim’in yeryüzü ve insanoğlu ile buluşmaya başladığı gecedir. Bu mübarek gecede geçmişimizin muhasebesini yaparak, amellerimizin kabulünü Yüce Allah’ tan isteme ve bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz günahlara tövbe etme zamanıdır.”

Çaresizlerin halinden anlama şuurunu bizlere kazandıran Ramazan ayının bu değerli gecesi ile Cenab-ı Hakk’ın insanoğluna günahlarından arınması için büyük bir fırsat kapısı açtığını dile getiren Kösemusul, “Bu yüzden böyle mübarek bir geceye kavuşmuş olmanın huzurunu ve heyecanını hep beraber yaşamalıyız. Bu vesileyle insanlık dışı muameleye maruz kalan tüm Müslümanlara sabır ve dayanma gücü temenni eder; milletimizin ve bütün islam aleminin Kadir gecelerini tebrik ederim. İbadetlerinizin ve dualarınızın kabul edilmesi temennisiyle, bol ve helal kazançlı, sağlıklı günler dilerim.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.