Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sivaslılar Kadir Gecesi'ne aynı sofrada girecek

Sivaslılar Kadir Gecesi'ne aynı sofrada girecek

Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, yarın 'Binlerce İnsan Tek Bir Sofra' adlı bir iftar programı düzenleyeceklerini söyledi. Kemelek, tüm Sivaslıları iftara davet etti.Teklifin TV 58’den geldiğini anlatan Vali Kemelek, böyle bir teklifin Sivas için...

  • Ege Postası
  • 02.08.2013 - 18:07
Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, yarın 'Binlerce İnsan Tek Bir Sofra' adlı bir iftar programı düzenleyeceklerini söyledi. Kemelek, tüm Sivaslıları iftara davet etti.

Teklifin TV 58’den geldiğini anlatan Vali Kemelek, böyle bir teklifin Sivas için çok iyi olacağına inanarak birlikte hareket ettiklerini, daha sonra Sivas Belediyesi'nin katkıda bulunduğunu ifade etti. Katkıda bulunan ve sponsor olan kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Kemelek, “Bu fikir belli bir aşamadan sonra anonimleşti. Bütün Sivas halkı bunu benimsedi. Zaten Sivas örfünde, adetinde, ananesinde olan birlikte hareket etme duygusunun da bir etkisiyle son derece anlamlı bir katılım bekliyoruz. Bununla ilgili teknik çalışmalarımız oldu. Bir teknik komite oluştu ve programla ilgili bir planlama yapıldı.” dedi.

Sivas’ın her ilde olduğu gibi birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusuna ihtiyacı olduğunu vurgulayan Vali Kemelek, “Bu ihtiyaç hiçbir zaman azalmadı. Birlik ve beraberliğimizi sonsuza kadar taşımak durumundayız.” şeklinde konuştu.

50. Yıl Kavşağı'ndan valilik binasının bulunduğu Kent Meydanı'na kadar olan alanın sabah erken saatlerinden itibaren trafiğe kapatılacağını açıklayan Kemelek, şöyle devam etti: “İftar programı da o alanda olacak. Katılımcıların sayısı çok belli olmadığı için tahminlere göre her türlü önlem alındı. Daha da artan bir katılım olursa Kongre Müzesi bahçesini de ilave tedbir olarak düşünüyoruz.”

ENDERUN USULÜ TERAVİH

İftardan sonra Ulu Cami’de Enderun usulü teravih namazı kılınacağını kaydeden Vali Zübeyir Kemelek, “Her rekatta Kur’an-ı Kerim farklı makamda okunacak. Bir çok makam eşliğinde halkımız Kur’an ziyafeti çekmiş olacak. Bu da Sivas için bir ilk olacak. Vatandaşlar tarafından kabul görürse önümüzdeki yıllarda devamı gelebilir.” ifadelerini kullandı.

“KATILIM SAYISI 5 BİNİ GEÇER”

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise iftar programının Sivas projesi haline geldiğini belirterek şunları söyledi: “Gönül arzu ederdi ki bütün Sivas bu projeye katılabilsin. Valiliğin, sivil toplum kuruluşlarının ve ticari kuruluşların katkısıyla doğru bir proje oldu. Doğru sonuçlar alacağımızı ümit ediyoruz. Biz belediye olarak 5 binin üzerinde katılım olacağını tahmin ederek o şekilde bir hazırlık yapıyoruz. Sıcak menü dışında paketler de bulunduracağız. Burada asıl olan birlikte iftar etmek.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.