Dolar 34,2436
%0.06
Euro 37,6121
%0.36
Altın 2.871,420
%0.06
Bist-100 9.132,00
%0.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘ŞAYPA Akademi’ sektöre perakendeci yetiştiriyor

‘ŞAYPA Akademi’ sektöre perakendeci yetiştiriyor

Şaypa Alışveriş Merkezleri ‘ŞAYPA Akademi’ ile perakende sektöründe bir ilke imza attı. Bursa’da ilk kez uygulanan bir proje olan ‘ŞAYPA Akademi’ uygulamasını düzenlenen toplantı ile basın mensupları ile paylaştı.Toplantıda konuşan...

  • Ege Postası
  • 28.06.2013 - 14:34
Şaypa Alışveriş Merkezleri ‘ŞAYPA Akademi’ ile perakende sektöründe bir ilke imza attı. Bursa’da ilk kez uygulanan bir proje olan ‘ŞAYPA Akademi’ uygulamasını düzenlenen toplantı ile basın mensupları ile paylaştı.

Toplantıda konuşan ŞAYPA Alışveriş Merkezleri Genel Müdür Yardımcısı Bülent Mertyürek, “ŞAYPA Akademi’nin Bursa’da bir ilk olma özelliği taşımasının yanında, nihayetinde müşteri memnuniyetini sağlamak olan bir çok amacı var. Projemizle, perakendeciliğin bir meslek olarak benimsenmesini sağlamayı isterken, ŞAYPA olarak şirket kültürümüzde büyük önem verdiğimiz çalışanlarımıza yönelik eğitimlerimize de yenilerini ekliyoruz.” dedi.

ŞAYPA Akademi’nin perakendecilik sektöründe kapsamlı bir eğitim platformu niteliğinde olduğunu söyleyen Bülent Mertyürek, şunları söyledi: “Gerçekleştirdiğimiz bu proje ile hem ŞAYPA’ ya hem de perakendecilik sektörüne katma değer katacak ve önemli sorunlarımızdan birine çözüm olacak bir adım daha atmış olduk. Müşteri odaklı olma vizyonuyla kuruluşumuzdan bugüne verdiğimiz hizmetlerde, hep daha iyisini, daha güzelini nasıl yapabilirizin peşinde koştuk. İşte, ŞAYPA Akademi, reyon çalışanımızdan, üst kademe yöneticilerimize kadar tüm çalışanlarımızın yetkinliklerini geliştirecek bir projedir.”

ŞAYPA Akademi’de; teorik eğitimin yanında, oryantasyon, müşteri ilişkileri yönetimi, hijyen, sanitasyon, ürün bilgisi, stresle baş etme, vücut dili ve problem çözme teknikleri gibi çok geniş yelpazeye yayılan farklı eğitimler verdiklerini ifade eden Mertyürek, sözlerini şöyle sürdürdü: “2013 yılı sonuna dek ŞAYPA Akademi aracılığıyla 2 bin 500 kişinin eğitimini tamamlamayı hedefliyoruz. Akademisyenler, eğitim kuruluşları ve iç eğitmenler tarafından verilen eğitimlerde başarılı olan çalışanlarımız ve istihdam garantili adaylarımız da bu sürecin sonunda da sertifikalarını alıyorlar. ŞAYPA Akademi, üniversiteler, resmi kurumlar ve eğitim kuruluşları ile işbirlikleri yaparak, müşteri memnuniyeti doğrultusunda ŞAYPA’ nın ve sektörün ihtiyaç duyduğu konuları da programına ekleyerek sürekli bir gelişim içerisinde olacak.”

ŞAYPA Akademi’nin sistemini şekillendiren isimlerden biri olan İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Güven Ordun, “ŞAYPA Akademi, insan kaynaklarına yapılan önemli bir hizmettir ve sadece sektör için değil; Bursa için de büyük kazanımlar sağlayacak bir merkezdir.” dedi.

Perakende alanında doğru personeli seçip, doğru şekilde yetiştirip doğru yere yerleştirmenin önemli olduğunun altını çizen Güven Ordun, “Biz bunu oluşturmaya çalışıyoruz. Teknik, beşeri, müşteri ilişkileri, analitik problem çözme gibi birçok eğitim veriyoruz. Daha sonra ise uzaktan eğitim sistemini de devreye alacağız. Bu şekilde çok daha fazla kişiyle bu eğitimleri buluşturacağız. Bu yola sadece ŞAYPA ya da sektör için değil, eğitimli insan sayısını arttırmak için çıktık. Umarım ŞAYPA için Bursa için ve ülkemiz güzel kazanımlar sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.