Dolar 34,2301
%0.09
Euro 37,8931
%0.17
Altın 2.926,760
%0.11
Bist-100 9.013,00
%-3.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sağlık Bakanlığı: Kızamık nedeniyle ölüm vakası bildirilmedi

Sağlık Bakanlığı: Kızamık nedeniyle ölüm vakası bildirilmedi

Sağlık Bakanlığı, kızamık hastalığı nedeniyle şimdiye kadar ölüm vakası bildirilmediğini açıkladı. Sağlık Bakanlığı, medyada Gaziantep’te bir çocuğun kızamık hastalığı nedeniyle öldüğüne ilişkin haberler üzerine yazılı...

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 16:55
Sağlık Bakanlığı, kızamık hastalığı nedeniyle şimdiye kadar ölüm vakası bildirilmediğini açıkladı.
Sağlık Bakanlığı, medyada Gaziantep’te bir çocuğun kızamık hastalığı nedeniyle öldüğüne ilişkin haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Sözkonusu haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, "Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi’nde 2005 yılından bu yana çeşitli ülkelerde kızamık salgınları yaşanmakta. Ülkemiz, bulunduğu konum ve günümüzde artan insan hareketleri sebebiyle importasyon (yurtdışı kaynaklı virüs) riski altındadır." denildi. Bir süredir yurtdışı kaynaklı vakalarla ilişkili kızamık vakalarının ülkemizde de görüldüğü belirtilen açıklama da, "Bakanlığımız tarafından kızamık vakası tespit edilen bölgelerde Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda, vaka kümelenmesi görülen illerde yaygın kızamık içeren aşı uygulaması da dahil olmak üzere gereken çalışmalar titizlikle sürdürülmekte. Kızamık hastalığı nedeniyle şimdiye kadar ölüm vakası bildirilmemiştir." ifadelerine yer verildi.

Medyada yer alan Gaziantep’te bir çocuğun kızamık hastalığı nedeniyle öldüğüne ilişkin haberler üzerine inceleme yapıldığı kaydedilen açıklama şöyle devam etti: "İncelemede söz konusu vakada ölüm sebebi olarak kızamık hastalığının düşünülmediği belirlenmiştir. Vakanın Serebral Palsi (beyin felci) hastası olduğu, yaklaşık 2,5 aydır şikayetleri nedeniyle takiplerinin devam ettiği tespit edilmiştir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.