Dolar 34,1491
%0.04
Euro 37,9720
%0.15
Altın 2.885,210
%-0.01
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sağlık Sen İzmir Başkanı Atçı, Mısır'daki katliamı kınadı

Sağlık Sen İzmir Başkanı Atçı, Mısır'daki katliamı kınadı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) İzmir Şube Başkanı Op. Dr. Recep Atçı, Mısır’da masum halkın üzerine ateş açarak yüzlerce insanın ölümüne, binlercesinin de yaralanmasına yol açan darbeci katilleri kınadığını...

  • Ege Postası
  • 16.08.2013 - 10:54
Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) İzmir Şube Başkanı Op. Dr. Recep Atçı, Mısır’da masum halkın üzerine ateş açarak yüzlerce insanın ölümüne, binlercesinin de yaralanmasına yol açan darbeci katilleri kınadığını ve lanetlediğini söyledi.

Atçı, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında Mısır’ın başkenti Kahire’deki Rabiat’ül Adeviye ve Nahda meydanlarında darbe karşıtlarına yönelik müdahale sonucu yüzlerce insanın katledilmesine sessiz kalınamayacağını belirtti. Mısır’da masum sivil halka yönelik insanlık dışı yaklaşımı kınadığını bildiren Atçı, “Mısır’da kadın, çocuk, yaşlı genç demeden katliam yapan darbeci katilleri kınıyor ve lanetliyoruz.” dedi.

Mısır’da yaşanan katliama dünya devletlerinin gereken tepkiyi vermesi gerektiğini ifade eden Atçı, Türkiye dışında tepkisini yüksek sesle dile getiren ülke bulunamamasının son derece manidar olduğunu kaydetti. Mısır’da demokrasi yanlılarının darbeciler tarafından hiçe sayılan halk iradesine sahip çıkmak adına son derece barışçıl yollarla hak aramaya çalıştığını dile getiren Atçı, buna karşılık darbecilerin şiddete başvurmayan insanların üzerine gerçek mermilerle ateş açmaktan çekinmediğini belirtti. Bunun dünya devletlerinin gözünün içine baka baka yapan darbecilerin bu vurdumduymazlığına ve saldırgan tutumlarına son vermenin vaktinin geldiğini belirten Atçı, şöyle konuştu: “Eğer batılı ülkeler demokrasi sınavından geçmek istiyorlarsa Mısır’daki askeri müdahaleye darbe, yaşananlara da katliam derler. Acil olarak İslam İşbirliği Teşkilatı, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği başta olmak üzere uluslararası kuruluşlar, Mısır’da hem demokrasinin katledilmesine hem de insanların öldürülmesine seyirci kalmayı bırakmalıdır. Maalesef ki darbecilere gerek açıktan, gerekse de el altından destek veren ülkeler var. Mısır’daki insanlık dışı katliamlara karşı bazı İslam ülkeleri ve Batılı ülkelerinin yöneticileri üç maymunu oynasa da insanlık vicdanı ve tarih onları asla affetmeyecektir. Sağlık-Sen ve bağlı bulunduğumuz Memur-Sen Konfederasyonu dün olduğu gibi bu gün de zalimin karşısında mazlumların ve mağdurların yanında olmaya devam edecektir. Darbecilerin katlettiği Mısırlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralıları acil şifalar diliyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.