Dolar 34,2753
%0.1
Euro 37,6484
%0.05
Altın 2.919,010
%-0.09
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sağlık çalışanlarının yüzde 62’si şiddet mağduru

Sağlık çalışanlarının yüzde 62’si şiddet mağduru

Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, sağlık çalışanlarının yüzde 62'sinin şiddet mağduru olduğunu tespit ettiklerini açıkladı.Sağlık çalışanlarına şiddeti protesto etmek için Türk Sağlık Sen Nevşehir Şubesi...

  • Ege Postası
  • 17.04.2013 - 17:17
Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, sağlık çalışanlarının yüzde 62'sinin şiddet mağduru olduğunu tespit ettiklerini açıkladı.
Sağlık çalışanlarına şiddeti protesto etmek için Türk Sağlık Sen Nevşehir Şubesi tarafından Dr. İ. Şevki Atasagun Devlet Hastanesi Poliklinikleri önünde Şube Başkanı Turgay Çetin tarafından basın açıklaması yapıldı.
17 Nisan 2012’de Gaziantep’te sendika üyeleri olan Dr. Ersin Arslan’ın bir hasta yakını tarafından katledildiğini hatırlatan Çetin “ Yani bir yıl önce bugün sağlıkta şiddet cinayete dönüşmüştür. Bu cinayet Sağlıkta şiddetin Türkiye'de ulaştığı doruk nokta oldu. Ölümün birinci yılında sağlık şehidimizi anmak ve sağlıkta şiddete dikkat çekmek için 17 Nisan’ı Yas Günü İlan ettik” dedi.
Sendika olarak araştırmalarına göre sağlık çalışanlarının yüzde 62'sinin şiddet mağduru olduğunu tespit ettiklerini kaydeden Çetin “ 6 ayda Sağlık Bakanlığı'na rapor edilen şiddet vakası sayısı 3 bin 84. Artık buna bir 'dur denilmesi' gerekmiyor m? Sağlıkta şiddete çözüm bulunması için acaba daha ne kadar çalışanın cinayete kurban gitmesi bekleniyor. Çözüm geciktikçe, şiddet artıyor. Hastaneleri donatan kameralar sadece medyada şiddetin seyrini sağlıyor. Etkin ve caydırıcı önlemler her nedense bir türlü alınmıyor. Artık sağlık çalışanları güvenli bir işyeri, hayatından endişe etmeden, şiddete uğrama korkusu yaşamadan hizmet üretmek istiyor” dedi.
Türk Ceza Kanunu’nda gerekli değişikliklerin yapılarak sağlıkta şiddetin cezasını artırmak gerektiğini vurgulayan Çetin “ sağlıkta şiddet sadece basit bir darp olmaktan çıkarılarak, kamu hizmetini engelleme, vatandaşın sağlık hakkını kullanmayı engelleme ve bunun sonucunda insan hayatının riske atılması gibi suçların da cezası olmalıdır. Tutuklu yargılama gibi caydırıcılığı olan bir diğer unsurda hayata geçirilmelidir. Ayrıca sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların kamu sağlık hizmetlerinden belli bir süre bedel ödeyerek yararlanması ile ilgili de bir düzenleme yapılmalıdır. Bu kişiler sağlık hizmetlerinden yararlanmak için ceplerinden para ödemelidir” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.