Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sahilde o devir kapanıyor

Sahilde o devir kapanıyor

Son dönemlerde vatandaşlardan yoğun şikayetler alan ve kentin önemli sıkıntıları arasında bulunan kaldırım işgalleri ile işporta tezgahlarına çözüm getirmek için bir dizi önlem alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Zabıta Amirliği için yeni yönetmelik çalışmalarını tamamlama aşamasına getirdi. Hazırlanan yeni yönetmelikle birlikte yaya haklarını güvence altına alan birçok cezai önlem alan zabıta, çevrenin korunması anlamında da önemli adımlar attı.

  • Ege Postası
  • 11.06.2014 - 14:15
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kent genelinde huzurun sağlanması ve vatandaşların rahatı için yeni yönetmelik hazırlıklarını tamamlayan zabıtada yeni dönem başlıyor. Belediye emir ve yasakları yönetmeliğinde güncellemeye giden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Zabıta Dairesi Başkanlığı, kenti ilgilendiren birçok yeni önlem alırken, halk tarafından yoğun şikayet alan birçok konuyu ise ceza kapsamına aldı.

ZABITANIN SORUMLULUK ALANI ARTIYOR
Önümüzdeki günler içerisinde İzmir Büyükşehir Belediye meclisinin görüşüne sunulması beklenen yeni yönetmelik, alınacak meclis onayının ardından resmen yürürlüğe girecek. Söz konusu değişiklik kapsamında, bugüne kadar zabıtanın görev ve yetki sınırları içerisinde bulunmayan birçok konuda idareye denetleme ceza kesme yetkisi verilecek. Vatandaşlardan gelen şikayetler ya da gerçekleştirilen denetimler sırasında yönetmeliğe aykırı olduğu tespit edilen durumlarda da yine  İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekiplerince sorumlular hakkında idari para cezaları verilecek.

İŞGALE “SIFIR” TOLERANS
Yeni yönetmeliğe göre, şimdiye kadar yasal olarak ceza kapsamında bulunmayan birçok işgale karşı kökten çözüm önlemi alındı. İşletmeler ve iş yerlerine ruhsatlı alanı dışında ticari faaliyette bulunmayı yasaklayan yeni yönetmelik uyarınca, sıfır işgal dönemi başlayacak. Halkın ortak kullanım alanları ve kaldırımlar gibi kamusal alanlara işgali kaldıran düzenlemeye göre, yola tabela konulamayacak, gazete standı, dondurma tezgahı, su dolabı gibi malzemeler konulamayacak. Yayaların haklarını yasal olarak da güvenceye alan düzenleme doğrultusunda, iş yerleri mevcut alanları dışında ticari faaliyetlerde bulunduğu takdirde, sorumlular Zabıta tarafından tutanak hazırlanarak ceza istemi ile belediye encümenine sevk edilecek. İşgalde bulunduğu tespit edilerek cezası belediye tarafından onanan esnaf ya da iş yeri sahipleri Kabahatler Kanunu’na göre 189 TL’lik idari para cezası ödeyecek.

SAHİLDE MANGAL YAKANA CEZA GELİYOR
Şimdiye kadar ceza kapsamı içerisinde yer almayan bir çok önlem de zabıtanın yetkisine bırakılırken, yeni dönemde çevresel etkiler anlamında da ciddi yaptırımlar uygulanmaya konulacak. Söz konusu kapsam dahilinde, İzmir’de sıkça dikkat çeken sahilde mangal yakanlar, teknelerden ya da vatandaşlardan denize çöp dökenler, lastik, katı atık ya da çöp yakarak çevre kirliliği yaratanlar, kaldırımlarda araç ve halı yıkayanlar, evindeki veya iş yerindeki klimalardan etrafa su akanlar ve inşaat faaliyetleri sırasında kaldırım ve yollara hafriyat dökmek vasıtası ile zarar yol  açılanlar hakkında da benzer yaptırımlar söz konusu olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.