Dolar 34,2714
%0.09
Euro 37,6573
%0.15
Altın 2.910,320
%0.02
Bist-100 9.121,00
%0.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şahin: Şehitlerimiz neden şehit olmuşlarsa o sebepten asla geri adım atmayacağız

Şahin: Şehitlerimiz neden şehit olmuşlarsa o sebepten asla geri adım atmayacağız

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, çözüm sürecinde tek vatan, tek millet, tek bayraktan asla geri adım atılmayacağını belirtip, "Şehitlerimiz niye şehit oldu, gazilerimiz niye gazi olmuşlarsa o sebepten asla geri adım atmadan...

  • Ege Postası
  • 06.08.2013 - 00:06
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, çözüm sürecinde tek vatan, tek millet, tek bayraktan asla geri adım atılmayacağını belirtip, "Şehitlerimiz niye şehit oldu, gazilerimiz niye gazi olmuşlarsa o sebepten asla geri adım atmadan bu süreci tamamlayacağız." dedi.

Karabük Valisi İzzettin Küçük'ün şehit aileleri ve gazilere verdiği iftara katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin şehit ailelerine ve gazilere sırt çevirenlerin, yüz çevirenlerin aslında ülkeye, vatana, bayrağa sırt çevirdiğini söyledi. Şahin, "Şehit yakınlarımıza ve gazilerimize hep sahip çıktık. Hangi hükümet döneminde olursa olsun imkanlar nispetinde şehit yakınlarımıza ve gazilerimize hizmet için devlet imkanları seferber edilmiştir. Ancak siz şehit aileleri ve gazi yakınları biliyorsunuz ki son 11 yıl içerisinde çok önemli yasal düzenlemeler yapıldı. Şehit yakınları ve gazilerimiz ile ilgili 70 farklı mevzuat vardı. Bir sorununuz olduğunda birçok kamu kuruluşuyla gidip işlerinizi takip etmek zorundaydınız. Adeta bürokrasinin içerisinde boğulup kalıyordunuz." şeklinde konuştu.

Çok yakın bir zamanda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde Şehit Aileleri ve Gaziler Daire Başkanlığı'nın kurulduğuna işaret eden Şahin, "Artık siz bürokrasiyle boğulmayacaksınız. 70 ayrı mevzuat bir tek mevzuata dönüştürüldü. Özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin gerçekten büyük bir dirayetle konuları çok iyi takip ederek bakanlığına şahsiyet kazandırdı. Şehit yakınlarımız ve gazilerimizin sorunlarını çözmede çok başarılı adımlar attı. Biz milletvekili arkadaşları olarak çalışmalarından çok memnunuz, bu çalışmalarından dolayı kendisiyle iftihar ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Torba Kanunu içerisinde şehit yakınları ve gaziler ile ilgili önemli düzenlemelerin yapıldığını da hatırlatan Şahin, Başbakan Erdoğan'ın isteğiyle Meclis tatile girmeden yasanın çıkarıldığını belirterek şunları söyledi: ”Şehit yakınlarından bir kişiye tanınan istihdam hakkının ikiye çıkardık. Gazilerimize de istihdam hakkı tanıyan düzenlemeyi bir ay önce gerçekleştirdik. Aynı zamanda son yasayla başka bir şey daha yaptık. Terörle mücadele kapsamı dışında silahlı kuvvetlerde görev yapan askerlerimiz ile emniyet teşkilatında görev yapan emniyet mensuplarımız, terörle mücadele kapsamı dışında şehit olduğu takdirde bu imkanlardan yararlanamıyordu, gazilerimiz de yararlanamıyordu. Yasayla bunlara da aynı hakkı tanıdık. Bu 35 bin insana istihdam demek. Daha yapılacak işler var inşallah onları da yapacağız."

Hükümet olarak yeni şehitlere yeni şehitler eklememek, gaziler kervanına yeni gaziler eklememek istemediklerini belirten Şahin sözlerini şöyle tamamaladı: ”Şu 780 bin kilometre vatan toprağında halkımız huzur ve barış içinde yaşasın istiyoruz. Bunun için hükümetimiz her türlü önlemi alıyor. Ama bir şey var, şehitlerimiz niye şehit oldu, gazilerimiz niye gazi olmuşlarsa o sebepten asla geri adım atmadan bu süreci tamamlayacağız. Tek vatan, tek millet, tek bayrak bunlardan asla geri adım atmayacağız. 780 bin kilometrelik vatan toprağında tek bir millet olarak yaşayacağız. Bunun böyle olmasını istemeyen varsa asla amaçlarına ulaşamazlar, bunu bilsinler.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.