Dolar 34,2426
%0.29
Euro 37,7708
%0
Altın 2.923,310
%0.25
Bist-100 8.898,00
%-1.27

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şahinbey ve Şehitkamil, Ramazan ayı için hazırlıklarını tamamladı

Şahinbey ve Şehitkamil, Ramazan ayı için hazırlıklarını tamamladı

Gaziantep’te Şahinbey ve Şehitkamil belediyeleri Ramazan için hazırlıklarını tamamladı. Binlerce kişiye sıcak yemek dağıtacak olan belediyeler, çeşitli etkinliklerle de vatandaşların Ramazan ayını dolu dolu geçirmeleri için çalışacak....

  • Ege Postası
  • 06.07.2013 - 15:55
Gaziantep’te Şahinbey ve Şehitkamil belediyeleri Ramazan için hazırlıklarını tamamladı. Binlerce kişiye sıcak yemek dağıtacak olan belediyeler, çeşitli etkinliklerle de vatandaşların Ramazan ayını dolu dolu geçirmeleri için çalışacak.

Şahinbey Belediyesi ilçe genelinde 4 noktada kurulacak iftar çadırlarında günde 2 bin kişi olmak üzere 60 bin kişinin iftarını açması sağlayacak. 73 mahallede de 2 bin aileye dörder kiloluk olmak üzere toplam 8 ton et yardımı yapılacak. Vatandaşların Ramazan ayını huzurlu ve güvenli bir şekilde geçirmeleri için Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de 24 saat esasına göre çalışacak, gerekli yardım ve kolaylıkları sağlayacak. Her akşam 3 mahallede de Hacivat-Karagöz, kukla gösterileri ve meddah gösterileri yapılacak. Konser ve Kur’an tilavetinin sunulacağı programlar da Şahinbey Belediyesi’nin etkinlikleri içerisinde yer alacak.

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ'NDEN 10 BİN AİLEYE GIDA YARDIMI

Şehitkamil Belediyesi de 10 bin aileye gıda paketi hazırladı. Gıda Bankası da gıda ihtiyacının yanı sıra Ramazan Bayramı öncesi ihtiyaç sahiplerine giyim yardımında bulunacak. Başta gıda terörü olmak üzere, iş yeri denetimi, kent huzurunun sağlanması ve yönetmeliklerin uygulanması için yaptığı çalışmalarla toplumsal düzenin devamını sağlayan ekipler, yaklaşan Ramazan Ayı dolayısıyla denetimlerini sıklaştırdı. Halkın sağlığını korumak ve işletmelerin daha hijyenik ortamlarda üretim yapmalarını sağlamak adına denetimlerini aralıksız olarak devam ettiren Şehitkamil Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçe genelinde hizmet veren lokanta, market ve pide fırınlarına yönelik denetim yaptı. Ramazan ayı öncesinde ilçe merkezinde bulunan camilerde temizlik ve ilaçlama çalışmaları yapıldı. Ekipler, Ramazan ayı başlangıcına kadar ilçe genelindeki bütün camilerin halılarını özel makinelerle yıkarken, gül suyu esansı ile temizliğini yaptı. Sosyal aktiviteler de Şehitkamil Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri içerisinde geniş yer bulacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.