Dolar 34,1969
%0.1
Euro 38,1760
%0.03
Altın 2.902,100
%-0.62
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sait Çaka Bey'in büstünün peşine düştü

Sait Çaka Bey'in büstünün peşine düştü

Dünya Türk İş Konseyi’nin (DTİK) davetlisi olarak Romanya’nın başkenti Bükreş’e giden AK Parti İzmir Milletvekili ve Dışişleri komisyon üyesi Rifat Sait, cevaplanması için yerel yöneticilere ilginç bir soru yöneltti. Bir zamanlar Konak meydanında var olan İlk Türk amirali ve İzmir’i fetheden komutanı Müslüman Türk büyüğü Çaka Bey’ in büstünü kim kaldırdı ve nereye koydular'

  • Ege Postası
  • 27.10.2012 - 09:49
İZMİR -Dünya Türk İş Konseyi’nin (DTİK) davetlisi olarak Romanya’nın başkenti Bükreş’e giden AK Parti İzmir Milletvekili ve Dışişleri komisyon üyesi Rifat Sait, cevaplanması için yerel yöneticilere ilginç bir soru yöneltti. Bir zamanlar Konak meydanında var olan İlk Türk amirali ve İzmir’i fetheden komutanı Müslüman Türk büyüğü Çaka Bey’ in büstünü kim kaldırdı ve nereye koydular'

Çaka bey’ in 1081 yılında İzmir’i Bizanslılardan alıp fetheden komutan olduğunu hatırlatan Sait, bugün aynı Konak’ta bulunan vergi dairesinin ismi Çaka bey vergi dairesi olarak duruyor, Çaka bey meydanı yerine Konak Pier’i uygun görmek ne kadar doğrudu? Çaka bey’ in büstü bugün nerededi? Diye merak ediyoruz. Dedi.

Rifat Sait, “ Kurban bayramını ve Cumhuriyet bayramını birlikte kutluyoruz. Ancak İzmir, bundan tam 668 yıl önce bugün, 28 Ekim 1344 yılında maalesef Venedik, Ceneviz, Rodos, Kıbrıs ve Papalık gemilerinden oluşan büyük bir Haçlı Donanması tarafından işgal edildi ve bütün Avrupa devletlerinin birlikleri tarafından desteklenen Rodos'taki Saint-Jean Şövalyeleri, İzmir'e baskın yaptılar. İzmir’in komutanı Umur Bey kahramanca direndi. Ancak Haçlılar o gün İzmir halkını kılıçtan geçirdiler, hepsini rahmetle anıyoruz” dedi.

Romanya seyahati öncesi bir mesaj yayınlayan Sait, tarihi Türk büyüklerimiz Çaka bey, Umur bey ve Emir Sultan’ı unutmadık, o güzel insanları rahmetle anıyoruz, dedi. Dünya Türk İş Konseyi’nin (DTİK) davetlisi olarak Romanya’nın başkenti Bükreş’e giden AK Parti İzmir Milletvekili ve Dışişleri komisyon üyesi Rifat Sait, Türk işadamları ile toplantıya katılacak. Sait, 29 Ekim Pazartesi günü Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçiliği’nin Cumhuriyet resepsiyonuna katılacak ve 30 Ekim Salı günü yurda dönecek. Sait, Bükreş’e giderken Kocaoğlu’na da bir gönderme yaparak, “Yeni protokol düzenlemesinden sonra 29 Ekimde İzmir’de Sayın başkanla yan yana olmayı çok arzu ederdim, bir dahaki sefere inşallah, dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.